Μικτά πρόσημα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύονται με μικτά πρόσημα, στην αρχή μιας εβδομάδας με διακοπές με επίκεντρο περισσότερες ενδείξεις για τα επιτόκια από τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένονται αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,3%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,1%, και ο δείκτης NASDAQ Composite σημειώνει άνοδο 0,5%.

Οι επενδυτές επέστρεψαν μετά την αργία της Ημέρας Μνήμης και οι όγκοι πρόκειται να αυξηθούν αυτή την εβδομάδα με ένα μπαράζ βασικών οικονομικών ενδείξεων, συμπεριλαμβανομένου του προτιμώμενου δείκτη πληθωρισμού της Federal Reserve.

Ο PCE αναμένεται αυτή την εβδομάδα

Η προσοχή αυτή την εβδομάδα θα επικεντρωθεί στη δημοσίευση των στοιχείων του δείκτη τιμών PCE την Παρασκευή, που θεωρείται ευρέως ως η ανακοίνωση του πληθωρισμού στην οποία επικεντρώνεται η Federal Reserve.

Η ανάγνωση είναι πιθανό να επηρεάσει τις προοπτικές της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια και θα παρακολουθείται στενά μετά από μια σειρά αξιωματούχων της Fed που προειδοποίησαν ότι ο επίμονος πληθωρισμός θα καθυστερήσει οποιαδήποτε σχέδια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Αυτό είδε τους traders να αρχίζουν να τιμολογούν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Το εργαλείο CME Fedwatch δείχνει ότι οι έμποροι τιμολογούν με πιθανότητα 50,7% ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, μαζί με πιθανότητα 43,6% για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Η ανάγνωση του PCE της Παρασκευής αναμένεται να δείξει κάποια επιβράδυνση του πληθωρισμού. Ωστόσο, ο πληθωρισμός αναμένεται επίσης να παραμείνει πολύ πάνω από το ετήσιο εύρος στόχου 2% της Fed.

Το οικονομικό ημερολόγιο περιλαμβάνει επίσης αναθεωρημένα στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου την Πέμπτη και το Beige Book της Fed την Τετάρτη, ενώ οι επενδυτές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν αρκετούς ομιλητές της Fed κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένης της διοικητή Michelle Bowman, της προέδρου της Fed του Κλίβελαντ Loretta Mester, της διοικητή Lisa Cook, του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης John Williams και του προέδρου της Atlanta Fed Raphael Bostic.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Nvidia (NASDAQ:NVDA) πραγματοποιεί άνοδο 2,7%, με τη μετοχή του τεχνολογικού γίγαντα να συνεχίζει να κερδίζει, με την αγοραία αξία της να ξεπερνά τα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια από τα τριμηνιαία αποτελέσματά της, εδραιώνοντας τη θέση της ως η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία στη Wall Street.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται κατά 1,9%, αφού οι αποστολές smartphone του κατασκευαστή iPhone στην Κίνα ήταν 52% υψηλότερες τον Απρίλιο από ό, τι πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία από μια εταιρεία ερευνών που συνδέεται με την κινεζική κυβέρνηση.

Η μετοχή της Tesla υποχωρεί 0,5%, μετά από αναφορές ότι ο πληρεξούσιος σύμβουλος Glass Lewis κάλεσε τους μετόχους να απορρίψουν μια πρόταση που θα έβλεπε τον διευθύνοντα σύμβουλο Elon Musk να πληρώνει 56 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή της GameStop (NYSE:GME) εκτινάχθηκε πάνω από 24%, αφού ο λιανοπωλητής βιντεοπαιχνιδιών δήλωσε ότι συγκέντρωσε περισσότερα από 933 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση 45 εκατομμυρίων μετοχών.

Η μετοχή της DraftKings (NASDAQ:DKNG) υποχωρεί 8,4%,και της Flutter Entertainment (NYSE:FLUT) σημειώνει πτώση 4,3%, αφού η Γερουσία του Ιλινόις ψήφισε νομοσχέδιο που περιλαμβάνει αύξηση του φόρου αθλητικών στοιχημάτων.

Η μετοχή της CAVA Group (NYSE:CAVA) σημειώνει άνοδο 2,9% πριν από τα κέρδη του πρώτου τριμήνου από την αλυσίδα εστιατορίων της Μεσογείου, καθώς ανοίγει γρήγορα νέες τοποθεσίες σε όλη την αγορά των ΗΠΑ.

Η μετοχή της Insmed (NASDAQ:INSM) υπερδιπλασιάστηκε, αφού η βιοφαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα σε δοκιμές Φάσης 3 για το φάρμακό της για τη θεραπεία βρογχεκτασιών μη κυστικής ίνωσης.

Η αγορά αργού αναμένει τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο, ανακάμπτοντας από τις πρόσφατες απώλειες πριν από τη συνάντηση των μεγάλων παραγωγών για να αποφασίσουν τα μελλοντικά επίπεδα παραγωγής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) ενισχύονται κατά 2,1% στα 79,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent διαπραγματεύεται 0,7% υψηλότερα στα 83,44 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 1% τη Δευτέρα στο υποτονικό εμπόριο λόγω των αργιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, αφού βυθίστηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Φεβρουαρίου την περασμένη εβδομάδα.

Όλα τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στην επόμενη συνάντηση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων του, που ονομάζεται από κοινού ΟΠΕΚ+, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 2 Ιουνίου. Μεγάλο μέρος της εστίασης θα είναι στο εάν το καρτέλ θα επεκτείνει τις τρέχουσες εθελοντικές περικοπές παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο