Μικτά πρόσημα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν την σημερινή συνεδρίαση με μικρά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές χώνεψαν την απογοητευτική καθοδήγηση της κατασκευάστριας εταιρείας τσιπ Intel μαζί με ενδείξεις για την υποχώρηση του πληθωρισμού.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,2%, ο δείκτης S&P 500 παραμένει αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης Nasdaq Composite υποχωρεί 0,2%.

Ο αγαπημένος δείκτης πληθωρισμού της Fed επιβραδύνει την ανάπτυξη

Τούτου λεχθέντος, οι όποιες απώλειες μετριάστηκαν από τη δημοσίευση στοιχείων που δείχνουν ότι η υποκείμενη αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,2% τον Δεκέμβριο, ποσοστό που, αν διατηρηθεί, πολλοί οικονομολόγοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του πληθωρισμού και πάλι στο στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο λεγόμενος “βασικός” δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ευμετάβλητα στοιχεία όπως τα τρόφιμα και τα καύσιμα, αυξήθηκε κατά 2,9% τον περασμένο μήνα. Η άνοδος ήταν επιβράδυνση από 3,2% τον Νοέμβριο και βραδύτερη από τις εκτιμήσεις για 3,0%.

Σε συνδυασμό με τα σταθερά στοιχεία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Πέμπτης, τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο η Fed προσεγγίζει την πιθανή μείωση των επιτοκίων από τα υψηλά επίπεδα δύο και πλέον δεκαετιών.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Intel (NASDAQ:INTC) υποχωρεί 10%, αφού η εταιρεία κατασκευής τσιπ προσέφερε μια ζοφερή προοπτική εσόδων πρώτου τριμήνου, καθώς αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την αβέβαιη ζήτηση στις παραδοσιακές αγορές υπολογιστών και προσπαθεί να παίξει το παιχνίδι του catch up στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η μετοχή της Visa (NYSE:V) υποχωρεί 2,5% αφού ο γίγαντας των πιστωτικών καρτών έδωσε μια χλιαρή πρόβλεψη για την αύξηση των εσόδων του τρέχοντος τριμήνου, επισκιάζοντας μια έκθεση κερδών που χτύπησε την αγορά.

Η μετοχή της American Express (NYSE:AXP) ενισχύεται 2,7% αφού ο γίγαντας των πιστωτικών καρτών ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του έτους, ακόμη και όταν αύξησε τις προβλέψεις της για ζημίες από δάνεια, προετοιμάζοντας για ένα άλμα στις πιθανές αθετήσεις δανείων.

Η μετοχή της Tesla (NASDAQ:TSLA) σημειώνει άνοδο 0,8%, αναπηδώντας μετά την απότομη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, ωστόσο η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακαλεί σχεδόν 200. 000 οχήματα Model S, X και Y στις ΗΠΑ λόγω δυσλειτουργίας λογισμικού που θα μπορούσε να εμποδίσει την ορατότητα των οδηγών κατά την οπισθοπορεία.

Η μετοχή της Colgate-Palmolive (NYSE:CL) πραγματοποιεί άνοδο 0,7%, αφού τα κέρδη της εταιρείας καταναλωτικών αγαθών για το τέταρτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες. “Αξιοποιήσαμε τις ισχυρές επιδόσεις μας σε επίπεδο περιθωρίου κέρδους για να επενδύσουμε στην ανάπτυξη των εμπορικών μας σημάτων”, δήλωσε ο CEO Noel Wallace.

Η μετοχή της KLA Corporation (NASDAQ:KLAC) υποχωρεί 3,4% αφού η κατασκευάστρια εταιρεία εργαλείων παραγωγής τσιπ δημοσίευσε ελαφρές οδηγίες για τα έσοδα και τα κέρδη ανά μετοχή για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο.

Η μετοχή της Western Digital (NASDAQ:WDC) σημειώνει πτώση 3,7%, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία προϊόντων αποθήκευσης δεδομένων ανακοίνωσε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη τριμηνιαία προσαρμοσμένη ζημία, λόγω των επιπτώσεων των διαρθρωτικών αλλαγών που εφάρμοσε η εταιρεία στις επιχειρήσεις flash και HDD.

Η μετοχή της T-Mobile US (NASDAQ:TMUS) υποχωρεί 2,4% αφού ο ασύρματος πάροχος δεν πέτυχε τον στόχο κερδών για το τέταρτο τρίμηνο, ακόμη και αν προέβλεψε αύξηση των συνδρομητών που πληρώνουν μηνιαίο λογαριασμό για το έτος πάνω από τις εκτιμήσεις, βασιζόμενη στην ευρεία κάλυψη 5G και τις προσφορές προώθησης για να προσελκύσει καταναλωτές.

Το αργό σε πορεία εβδομαδιαίων κερδών

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, επιστρέφοντας κάποια από τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε πορεία για μεγάλα εβδομαδιαία κέρδη λόγω της υγιούς οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ και των ενδείξεων για κινεζική τόνωση της οικονομίας.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 0,5% χαμηλότερα στα 76,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent σημείωνε πτώση 0,3% στα 82,22 δολάρια το βαρέλι, αφού είχε αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς αργού εξακολουθούν να βρίσκονται σε πορεία για κέρδη άνω του 4%, τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη τους από τον Οκτώβριο, αφού τα στοιχεία της Πέμπτης έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο το τέταρτο τρίμηνο, υποδηλώνοντας οικονομική ανθεκτικότητα από τον μεγαλύτερο καταναλωτή αργού στον κόσμο.

Η Κίνα, ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, είχε επίσης ανακοινώσει μια βαθιά περικοπή των τραπεζικών αποθεμάτων για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ενώ οι διαταραχές στον εφοδιασμό πετρελαίου στην Ερυθρά Θάλασσα συνεχίστηκαν.

Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό ενισχύονται κατά 0,3% στα 2. 023,65 δολάρια/ουγγιά, ενώ το EUR/USD διαπραγματεύεται 0,2% υψηλότερα στο 1,0871.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο