Μικτά πρόσημα στην Wall Street

  χρηματιστήριο

  Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκηςοι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με μικτά πρόσημα την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν μια πολυάσχολη εβδομάδα τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων και μια ετήσια αναθεώρηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

  Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,1%, ο δείκτης Nasdaq Composite σημειώνει κέρδη 0,3%, και ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,1%.

  Η αναθεωρημένη εκτύπωση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ έδειξε ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού το τέταρτο τρίμηνο παρέμεινε αμετάβλητος στο 3,3%, γεγονός που υποδηλώνει ότι η χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους εξακολουθεί να ισχύει. Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είχαν δηλώσει ότι θα παρακολουθούσαν την επικαιροποιημένη μέτρηση, καθώς θα αξιολογούσαν την πορεία των επιτοκίων.

  Εταιρικά νέα

  Η PepsiCo (NASDAQ:PEP) αποκάλυψε μια πρόβλεψη για το σύνολο του έτους για οργανική αύξηση των εσόδων τουλάχιστον 4%, κάτω από τις προσδοκίες του Bloomberg για συναίνεση 5,2%, καθώς ο όμιλος τροφίμων και ποτών σημείωσε εξασθενημένα οφέλη από τις αυξημένες τιμές. Ωστόσο, τα βασικά κέρδη ανά μετοχή του τέταρτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Οι μετοχές του ιδιοκτήτη των τσιπς Doritos ήταν ασταθείς κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση στις ΗΠΑ.

  Οι μετοχές της Pinterest (NYSE:PINS) υποχωρεί, αφού η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν πέτυχε τις προσδοκίες για τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου και εξέδωσε ήπιες οδηγίες για το τρίμηνο του Μαρτίου.

  Οι μετοχές της Cloudflare (NYSE:NET) σημειώνουν άνοδο, αφού η εταιρεία διαδικτύου παρουσίασε τις προβλέψεις για τα έσοδα και τα έσοδα του πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

  Η Take-Two (NASDAQ:TTWO) Interactive μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις της για τις κρατήσεις, επικαλούμενη την προβλεπόμενη εξασθένηση για τίτλους όπως το “NBA 2K24” και μια προγραμματισμένη κυκλοφορία που μετακινείται από το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο. Οι μετοχές του εκδότη βιντεοπαιχνιδιών υποχώρησαν απότομα.

  Οι μετοχές της Expedia (NASDAQ:EXPE) υποχωρούν, μετά την προειδοποίηση του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου ότι η πτώση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων θα πλήξει τα έσοδα το 2024. Ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης ότι ο διευθύνων σύμβουλος Peter Kern θα παραιτηθεί.

  Οι μετοχές του αμερικανικού ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Coinbase (NASDAQ:COIN) Global, καθώς και των ανθρακωρύχων κρυπτογράφησης Marathon Digital (NASDAQ:MARA) και Riot Platforms (NASDAQ:RIOT), σημείωσαν άλμα μετά την υπέρβαση της τιμής του Bitcoin από τα 47.000 δολάρια. Το ψηφιακό κουπόνι διαπραγματευόταν κάτω από τα 20.000 δολάρια την περασμένη άνοιξη, αλλά έκτοτε έχει αυξηθεί εν μέρει λόγω του ενθουσιασμού για την ομοσπονδιακή έγκριση των νέων διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων που παρακολουθούν την τιμή του.

  Οι μετοχές της Affirm Holdings (NASDAQ:AFRM) υποχωρούν μετά την ασθενέστερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για τον ετήσιο όγκο συναλλαγών από τον πάροχο υπηρεσιών buy now, pay later.

  Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο

  Οι τιμές του πετρελαίου ήταν ασταθείς, καθώς η συνεχιζόμενη βία στη Μέση Ανατολή δεν έδειχνε σημάδια ύφεσης μετά την απόρριψη από το Ισραήλ της προσφοράς κατάπαυσης του πυρός από τη Χαμάς.

  Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο Brent με λήξη τον Απρίλιο υποχωρούσε κατά 0,2% στα 81,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό West Texas Intermediate υποχωρούσαν κατά 0,1% στα 76,17 δολάρια το βαρέλι.

  Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση στη νότια συνοριακή πόλη Ράφα την Πέμπτη, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αρνηθεί τη διακοπή των εχθροπραξιών. Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

  πηγή:www.investing.com

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο