Μικτά πρόσημα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Με μικτά πρόσημα διαπραγματεύονται σήμερα οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα, αφού οι δείκτες της Wall Street σημείωσαν άνοδο την Τρίτη παρά την ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάγνωση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών, με τον επερχόμενο εργοστασιακό πληθωρισμό και τις μετρήσεις λιανικών πωλήσεων να παρουσιάζουν περισσότερες δοκιμές.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει οριακές απώλειες -0,08%, ο δείκτης NASDAQ Composite υποχωρεί -0,35%, και ο δείκτης Dow Jones Industrial Average πραγματοποιεί άνοδο 0,36%.

Τα κέρδη στις μετοχές τεχνολογίας ήταν η μεγαλύτερη ώθηση στη Wall Street, μετά τα αισιόδοξα σχόλια για την τεχνητή νοημοσύνη από τον γίγαντα cloud Oracle Corporation (NYSE:ORCL). Η εταιρεία σημείωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη και δήλωσε ότι πρόκειται να κάνει κοινή ανακοίνωση με την αγαπημένη AI NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), της οποίας οι μετοχές αυξήθηκαν επίσης απότομα την Τρίτη.

Ο S&P 500 σημειώνει ρεκόρ καθώς η τεχνολογική ισχύς αντισταθμίζει τον υψηλότερο ΔΤΚ

Ο S&P 500 τερμάτισε σε υψηλό ρεκόρ 5. 175,27 μονάδων την Τρίτη, ενισχυμένος κυρίως από τις μετοχές τεχνολογίας, καθώς η διαφημιστική εκστρατεία για την τεχνητή νοημοσύνη αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάγνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Η τεχνολογική ισχύς ήταν ιδιαίτερα εμφανής στον NASDAQ Composite κλείνοντας με άνοδο 1,5% στις 16. 265,64 μονάδες, ενώ ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 0,6% στις 39. 005,49 μονάδες. Ο Dow Jones συγκρατήθηκε κυρίως από τις απώλειες της Boeing Co, η οποία υποχώρησε πάνω από 4% εν μέσω νέων προβλημάτων με τα αεροσκάφη της εταιρείας.

Τα κέρδη της Oracle και της Nvidia διαχύθηκαν σε άλλες μετοχές ευαίσθητες στην τεχνητή νοημοσύνη, με τη Microsoft Corporation (NASDAQ:MSFT) να σημειώνει άνοδο 2,7%, ενώ η Alphabet (NASDAQ:GOOGL) πρόσθεσε 0,6%. Η Meta Platforms Inc (NASDAQ:META) σημείωσε άνοδο 3,3%, ανακάμπτοντας απότομα από την απότομη πτώση τη Δευτέρα.

Τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία του ΔΤΚ δεν απέτρεψαν τα στοιχήματα ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μέχρι τον Ιούνιο, αν και το δολάριο και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σημείωσαν ήπια ισχύ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Αναμένονται στοιχεία για τον πληθωρισμό PPI και τις λιανικές πωλήσεις

Η προσοχή στρέφεται τώρα σε περισσότερες ενδείξεις για τον πληθωρισμό από τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού που αναμένονται αργότερα αυτή την εβδομάδα, ενώ τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις για τον Φεβρουάριο αναμένεται επίσης να προσφέρουν περισσότερα μηνύματα σχετικά με την ισχύ των καταναλωτικών δαπανών.

Οποιαδήποτε σημάδια ψύξης στις ΗΠΑ Η οικονομία είναι πιθανό να ερμηνευθεί ως προώθηση της υπόθεσης για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο. Οι traders τιμολογούν πάνω από 70% πιθανότητα μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, σύμφωνα με το εργαλείο CME Fedwatch.

Ωστόσο, όλα τα σημάδια μέχρι στιγμής δείχνουν μια ανθεκτική οικονομία των ΗΠΑ – ένα σενάριο που θα μπορούσε ενδεχομένως να καθυστερήσει οποιαδήποτε νομισματική χαλάρωση από τη Fed.

“Αυτά τα στοιχεία δείχνουν έναν σχετικά σταθερό βασικό αριθμό PCE για τον Φεβρουάριο περίπου +0,3% MoM. Τα στοιχεία από τη δημοσίευση του PPI αργότερα αυτή την εβδομάδα θα παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το μέτωπο», δήλωσε ο David Doyle, επικεφαλής οικονομικών της Macquarie, μετά την ανακοίνωση του CPI την Τρίτη. “Η άποψή μας για τη FOMC παραμένει αμετάβλητη σε αυτή την έκδοση. Το βασικό μας σενάριο είναι για μια πρώτη μείωση τον Ιούλιο, 50 μ. β. χαλάρωσης το 2024 και άλλες 50 μ. β. το 2025».

Πτώση για την Tesla μετά την υποβάθμιση, η Intel υστερεί

Οι μετοχές της Tesla Inc υποχώρησαν πάνω από 2% την Τετάρτη, αφού η Wells Fargo υποβάθμισε τον γίγαντα των ηλεκτρικών οχημάτων στο ισοδύναμο μιας αξιολόγησης πώλησης, αποκαλώντας την εταιρεία «εταιρεία ανάπτυξης χωρίς ανάπτυξη».

Η Nvidia βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, με πτώση 2,5%, υποχωρώντας μετά τα μεγάλα κέρδη 7% της Τρίτης. Η εταιρεία παραγωγής ενέργειας AI είδε άλλη μια αύξηση του στόχου τιμής σήμερα το πρωί, με την BofA Securities να αυξάνει την τιμή-στόχο της στα 1100 δολάρια πριν από το συνέδριο GTC της επόμενης εβδομάδας.

Από την άλλη, η Intel Corporation (NASDAQ:INTC) υποχώρησε 1,1% μετά από δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης που ανέφερε ότι το Πεντάγωνο ακύρωσε τα σχέδια για επιχορήγηση τσιπ ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο