Μικτά πρόσημα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται ανοδικά, με τα θετικά αποτελέσματα της Tesla, της πρώτης από τις μεγάλες τεχνολογικές μετοχές που ανακοίνωσαν, να ενισχύουν το κλίμα.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1%, ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί κέρδη 0,7%, ενώ ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,1%.

“Συνολικά, ήταν μια αρκετά θετική περίοδος κερδών”

Οι αμερικανικές μετοχές ανέκτησαν κάποιες απώλειες μετά την πτώση της περασμένης εβδομάδας, όταν οι επενδυτές απέφυγαν τον κίνδυνο εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή και περισσότερων στοιχείων που προκάλεσαν συντονισμό στις προσδοκίες τους για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Περαιτέρω μαξιλάρι για τις μετοχές, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι νέες παραγγελίες για βασικά αμερικανικά μεταποιημένα κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν 2,6% τον Μάρτιο, έναντι προσδοκιών για 2,5%, σύμφωνα με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η προσοχή θα στραφεί τώρα στην πολυαναμενόμενη μέτρηση του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) για τον Μάρτιο, το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Fed, που αναμένεται την Παρασκευή.


Εταιρικά νέα

Κάποιες άλλες μετοχές ανάπτυξης σημείωσαν επίσης άνοδο, με τις Amazon. com (NASDAQ:AMZN), Microsoft (NASDAQ:MSFT) και Nvidia (NASDAQ:NVDA) να ενισχύονται μεταξύ 0,5% και 1,8%.

Η περίοδος κερδών ήταν σε πλήρη εξέλιξη με την ασφαλιστική εταιρεία υγείας Humana (NYSE:HUM) και τη φαρμακοβιομηχανία Biogen (NASDAQ:BIIB) να προσθέτουν 2,8% και 6,6%, αντίστοιχα, καθώς ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου.

Η Boston Scientific (NYSE:BSX) σημειώνει άνοδο 5,3%, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία ιατρικών συσκευών αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις για τα κέρδη της.

Η Hasbro (NASDAQ:HAS) ενισχύεται 6,2%, αφού η εταιρεία παιχνιδιών ανακοίνωσε μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου και ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις για τα κέρδη.

Η Wabtec ενισχύεται κατά 5,1%, αφού η εταιρεία κατασκευής βαρέων βιομηχανικών εξαρτημάτων αύξησε τις προβλέψεις για τα κέρδη της για το σύνολο του έτους.

Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες κοινωνικών μέσων Meta Platforms (NASDAQ:META) και Snap ενισχύονται 2,8% και 1,8%, αντίστοιχα, αφού η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε αργά την Τρίτη ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν ο ιδιοκτήτης του, η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance, δεν κατάφερνε να εκποιήσει τη δημοφιλή εφαρμογή σύντομων βίντεο.

Η Meta, η Microsoft και η Alphabet (NASDAQ:GOOGL) αναμένεται να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Τα προσαρμοσμένα μικτά κέρδη εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 6% για το τρίμηνο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η Texas Instruments (NASDAQ:TXN) πραγματοποιεί άνοδο 7,2%, μετά την πρόβλεψη των εσόδων του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας κατασκευής τσιπ πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άλλες μετοχές τσιπ, όπως οι Arm Holdings (NASDAQ:ARM), Micron Technology (NASDAQ:MU) και Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD), καταγράφουν επίσης άνοδο μεταξύ 2,0% και 2,3%.

Η Enphase Energy (NASDAQ:ENPH), κατασκευάστρια εταιρεία ηλιακών αντιστροφέων, υποχωρεί 6,6% μετά την πρόβλεψη εσόδων δεύτερου τριμήνου κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το αργό διολισθαίνει παρά την πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, με τους εμπόρους να χωνεύουν την αιφνιδιαστική μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, καθώς και τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονται 0,6% χαμηλότερα στα 82,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent σημειώνει πτώση 0,5% στα 88,02 δολάρια το βαρέλι.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν λίγο πάνω από 3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Αναμενόταν μια αύξηση της τάξης των 800.000 βαρελιών.

Τα επίσημα στοιχεία για τα αποθέματα αργού από τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας αναμένεται να επιβεβαιωθούν αργότερα την Τετάρτη.

Ωστόσο, παρά την υποχώρηση των αποθεμάτων, οι έμποροι παραμένουν επικεντρωμένοι στα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, με τον αντίκτυπο στις προμήθειες πετρελαίου να παραμένει προς το παρόν περιορισμένος παρά τις αυξημένες εντάσεις.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο