Μικτά πρόσημα στην Wall Street-Σε υπερτιμημένα επίπεδα ο S&P 500

χρηματιστήριο

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες διαπραγματεύονται με μικτά πρόσημα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, παραμένοντας κοντά σε υψηλά ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές κοίταξαν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τα επιτόκια.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,2%, ο δείκτης S&P 500 παραμένει αμετάβλητος, ενώ ο δείκτης NASDAQ Composite υποχωρεί 0,1%.


Οι κύριοι δείκτες παραμένουν κοντά στα υψηλά όλων των εποχών, ενισχυμένοι από τον ενθουσιασμό γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Ο ευρύς δείκτης S&P 500 έχει αυξηθεί σχεδόν 15% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite έχει κερδίσει σχεδόν 18%. Ο δείκτης blue-chip Dow Jones Industrial Average υστερεί, αντίθετα, κερδίζοντας λίγο λιγότερο από 4% το πρώτο εξάμηνο του έτους.


Αυτά τα υγιή κέρδη ανοίγουν τη δυνατότητα λήψης κερδών, με το 52% των ερωτηθέντων σε έρευνα του Bloomberg να δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι ο S&P 500 είναι υπερτιμημένος.

Επιπλέον, το 49% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βλέπει την επόμενη διόρθωση 10% του S&P 500 να ξεκινά μερικές φορές το 2024. Ομοίως, το 55% δήλωσε ότι αναμένει να διατηρήσει την ίδια έκθεση στον S&P 500 τον επόμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός PCE αναμένεται αυτή την εβδομάδα


Οι αγορές επικεντρώνονται κυρίως αυτή την εβδομάδα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό PCE, τα οποία αναμένονται την Παρασκευή.


Η ανάγνωση είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed και είναι πιθανό να συνδεθεί με τη στάση της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων.


Η ανάγνωση του PCE αναμένεται να δείξει ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον Μάιο, αλλά παρέμεινε πολύ πάνω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed.


Οι προσδοκίες για ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων είχαν οδηγήσει τους δείκτες της Wall Street σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ μέχρι τον Ιούνιο, ακόμη και όταν η Fed σηματοδότησε ότι ο επίμονος πληθωρισμός και μια ισχυρή οικονομία κράτησαν τις πιθανότητες ενός τέτοιου σεναρίου ελάχιστες.

Εταιρικά νέα

Ορισμένες βασικές τριμηνιαίες ανακοινώσεις κερδών αναμένονται αυτή την εβδομάδα.


Η εταιρεία παράδοσης και logistics FedEx (NYSE:FDX), τα κέρδη της οποίας θεωρούνται επίσης ως καμπανάκι για την παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα, πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη της για το τρίμηνο που έληξε τον Μάιο την Τρίτη.


Ο κατασκευαστής τσιπ μνήμης Micron Technology (NASDAQ:MU) πρόκειται να ανακοινώσει τα τριμηνιαία κέρδη του την Τετάρτη, αφού προέβλεψε σημαντική άνοδο της ζήτησης από την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης.


Η εταιρεία κατασκευής αθλητικών ενδυμάτων Nike (NYSE:NKE) και η φαρμακευτική εταιρεία λιανικής πώλησης Walgreens Boots Alliance (NASDAQ:WBA) πρόκειται να ανακοινώσουν κέρδη την Πέμπτη.

Το αργό κινείται υψηλότερα


Οι τιμές του αργού σταθεροποιήθηκαν τη Δευτέρα μετά τον θετικό τόνο της προηγούμενης εβδομάδας λόγω ενδείξεων ισχυρότερης ζήτησης πετρελαϊκών προϊόντων στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο.


Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται 0,1% χαμηλότερα στα 80,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent έφτασε υψηλότερα στα 84,35 δολάρια το βαρέλι.


Και οι δύο δείκτες αναφοράς κέρδισαν περίπου 3% την περασμένη εβδομάδα, αφού τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας υγιή ζήτηση καθώς η καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης ξεκινά με μεγάλη ταχύτητα.


Η αγορά έλαβε επίσης στήριξη από την επιδείνωση των γεωπολιτικών συνθηκών, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος ενός ολοκληρωτικού πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, ως επέκταση της σύγκρουσης με τη Χαμάς, παίζοντας με τις προσδοκίες για διαταραχές του εφοδιασμού στη Μέση Ανατολή.


Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με το Κίεβο να στοχεύει μεγάλα ρωσικά διυλιστήρια, προκάλεσαν επίσης ανησυχίες για διαταραχές του εφοδιασμού.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο