Μικτή η εικόνα στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με μικτά πρόσημα, καθώς περαιτέρω ενδείξεις επιβράδυνσης του πληθωρισμού αύξησαν τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,4%, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,2%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί άνοδο 0,6%.

Μια έκθεση του υπουργείου Εργασίας έδειξε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ (PPI) μειώθηκε απροσδόκητα κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, σε σύγκριση με αύξηση 0,1% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε σε υψηλό 10 μηνών την περασμένη εβδομάδα.

Οι αγορές αύξησαν τα στοιχήματα για την έναρξη του Σεπτεμβρίου για μειώσεις επιτοκίων σε πάνω από 70% από 60% πριν από τα δεδομένα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προέβλεπαν μόνο μία μείωση των επιτοκίων φέτος.

Το επενδυτικό κλίμα υποστηρίχθηκε επίσης από τα ηπιότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στις ΗΠΑ την Τετάρτη και την αναγνώριση από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην αντιμετώπιση των πιέσεων στις τιμές.


“Το PPI ήταν ένας καλός αριθμός. . . μιλάει για τα σχόλια της Fed ότι ο πληθωρισμός έχει δείξει σημάδια μετριασμού, αλλά πρέπει ακόμα να δουν περισσότερα σημάδια συγκράτησης του πληθωρισμού», δήλωσε ο Robert Pavlik, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Dakota Wealth.

“Αλλά κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτό μιλά για τη δυνατότητα μείωσης των επιτοκίων πιθανότατα τον Σεπτέμβριο”, δήλωσε ο Pavlik.

Η UBS Global Research δήλωσε ότι αναμένει τώρα ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια τον Δεκέμβριο αντί για τον Σεπτέμβριο, ενώ η Goldman Sachs και η Morgan Stanley συνεχίζουν να αναμένουν την πρώτη μείωση τον Σεπτέμβριο.

Επίσης, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, θα συντονίσει ένα πάνελ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αναφοράς επέκτειναν τις απώλειες από την προηγούμενη συνεδρίαση, συμβάλλοντας στην περαιτέρω άνοδο των μετοχών.

Εταιρικά νέα

Η Apple (NASDAQ:AAPL) υποχωρεί 0,2%, αφού έκανε άλμα σε υψηλό όλων των εποχών στην προηγούμενη συνεδρίαση και ξεπέρασε για λίγο τη Microsoft (NASDAQ:MSFT) ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Η Tesla πραγματοποιεί άλμα 7%, αφού ο Elon Musk δήλωσε ότι οι μέτοχοι της εταιρείας ψήφισαν για να εγκρίνουν το πακέτο αμοιβών ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να μεταφέρουν τη νόμιμη έδρα του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στο Τέξας.

Η Virgin Galactic υποχώρησε 10,1%, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση reverse split 1 προς 20.

Η μετοχή της Broadcom (NASDAQ:AVGO) πραγματοποιεί άνοδο 13,5%, αφού η εταιρεία αύξησε την πρόβλεψή της για τα έσοδα από τσιπ σχεδιασμένα για επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης και ανακοίνωσε split 10 προς 1. Η Peer Nvidia (NASDAQ:NVDA) σημειώνει άνοδο 2,7%.

Υψηλότερα το αργό μετά την ανακοίνωση του PPI

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη, βοηθούμενες από την πτώση του πληθωρισμού των ΗΠΑ, ανακάμπτοντας από τις απώλειες μετά από μια απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται 0,2% υψηλότερα στα 78,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 0,4% στα 82,88 δολάρια το βαρέλι.

Τα κυβερνητικά στοιχεία, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, έναντι προσδοκιών για άντληση 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών.

Οι υπερμεγέθεις κατασκευές σε αποστάγματα και αποθέματα βενζίνης οδήγησαν επίσης σε ανησυχίες ότι η ζήτηση καυσίμων δεν αυξήθηκε με τη θερινή περίοδο όπως αναμενόταν.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο