Μην απογοητεύεστε υπάρχει ακόμα ελπίδα- Δεν χρειάζεται να τα βάψουν μαύρα, όσοι έχουν φτάσει τα 65 και δεν έχουν κάνει ακόμα «περιουσία»

Υπάρχει ελπίδα- Μην απογοητεύεστε, υπάρχει ακόμα ελπίδα

  • Όσοι λοιπόν έχουν φτάσει τα 65 και δεν έχουν κάνει ακόμα «περιουσία» δεν χρειάζεται να τα βάψουν μαύρα καθώς ο “Μάγος” των αγορών και των επενδύσεων δείχνει το δρόμο.

Ο Ουόρεν Έντουαρντ Μπάφετ λοιπόν όταν έκλεινε τα 65 του χρόνια είχε μαζέψει ένα κομπόδεμα που μόλις και πλησίαζε τα 3 δισ. δολάρια. Για την ιστορία  να συμπληρώσω ότι ο Ουόρεν αγόρασε την πρώτη του μετοχική αξία  στα 11 του χρόνια.

  • Σήμερα λοιπόν που έχει φτάσει τα 93 του χρόνια – ζωή να ‘χει ο άνθρωπος- η περιουσία του ή καλύτερα η τρέχουσα καθαρή θέση έχει αυγατίσει- μη πω ξεχειλίσει-  φτάνοντας πλέον τα 138 δισ. δολάρια.

ΜπάφετΚαι να φανταστείτε ότι όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν έχει ήδη δωρίσει τη μισή του περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς ενώ έχει υποσχεθεί ότι στη τελική θα βαστήξει μόλις το 1% δίνοντας το υπόλοιπο  99%  στα τρία ιδρύματα   Sherwood,  Howard G. Buffett και NoVo όπου υποστηρίζουν πρωτοβουλίες που προωθούν ένα ολιστικό, διασυνδεδεμένο και θεραπευτικό όραμα για την ανθρωπότητα (!). Το ίδρυμα Gates του γνωστού Μπιλ Γκέιτς  αποφάσισε μετά από διαφωνίες να το αφήσει στην απέξω.

  • Θα μου πείτε τώρα τι να τα κάνεις τα λεφτά όταν ο χρόνος αρχίζει και χτυπάει την αχίλλειο πτέρνα του σώματος;  Όντως μπορεί η ζωή να μην έχει την ίδια εύση αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός… περί  ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Μιας που αναφέραμε τον Μπάφετ ας δούμε διαγραμματικά και τη ναυαρχίδα  του τη Berkshire Hathaway (BRK), όπου φαίνεται στη μακροχρόνια ανάλυση να κατακτά το ένα ανοδικό επίπεδο μετά το άλλο ξεκινώντας από τα 44 δολάρια που είχε το Γενάρη του 2009 και φτάνοντας αισίως στα 430 δολάρια.

  • Ο επόμενος κοντινός στόχος είναι η ανοδική διαφυγή πάνω από το όριο των 450 δολαρίων. Η απόδοση της «βαριάς» αυτής μετοχής τη τελευταία εικοσαετία ξεπερνάει το +880%.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο