Μπορεί τα ψάρια να έχουν μεγάλη διατροφική αξία, αλλά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις
- Διαρκής και επαναλαμβανόμενη είναι η σύσταση των ειδικών για περισσότερη κατανάλωση ψαριών στην καθημερινή διατροφή, ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Οδηγίες σχετικά με την κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών εξέδωσαν ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA).
- Οι οδηγίες μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο όσες μπορεί να μείνουν ή είναι έγκυες, όσες θηλάζουν, καθώς και τους γονείς των παιδιών, ώστε να κάνουν σωστές επιλογές όσον αφορά τα είδη ψαριών που είναι θρεπτικά και ασφαλή για κατανάλωση.
Ο FDA χώρισε τα ψάρια και τα θαλασσινά σε 3 κατηγορίες, ανάλογα με τα θρεπτικά ή τα επιβαρυντικά για την υγεία συστατικά τους, ώστε να διευκολύνει την επιλογή για τους καταναλωτές.
- Tα πέντε ψάρια για τα οποία συστήνεται αυστηρά η αποφυγή τους
Αυτά είναι:
- Βασιλικό σκουμπρί
- Ξιφίας Μάρλιν
- Καρχαρίας
- Ξιφίας
- Μεγαλόφθαλμος τόνος
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο