Μητσοτάκης: «Μεγάλο καλοκαίρι για Πειραιά, μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού, τα εγκαίνια του Πύργου!»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στα εγκαίνια του Πύργου του Πειραιά και μίλησε για «Σημαντική στιγμή για το πρώτο λιμάνι της χώρας μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού»

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν τα εγκαίνια του Πύργου Πειραιά με τον πρωθυπουργό της χώρας να συσχετίζει το μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός για το πρώτο λιμάνι της χώρας με τον θρίαμβο του Ολυμπιακού προ ημερών!

  • «Κύριε δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι στην κυβέρνηση και στη βουλή, κυρίες και κύριοι, το μεγάλο καλοκαίρι του Πειραιά συνεχίζεται. Μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του Conference League, ακολουθεί μια ακόμα πολύ σημαντική στιγμή για το πρώτο λιμάνι της χώρας.

Μητσοτάκης Ολυμπιακού

Η ολοκλήρωση ενός εμβληματικού έργου το οποίο το οραματίστηκαν πρώτα κάποιοι πριν από 50 και πλέον χρόνια. Και θα έλεγα ότι αυτό το έργο το οποίο βλέπουμε σήμερα, είναι με τον τρόπο του το σύμβολο μιας πόλης που αλλάζει, αλλά και το σύμβολο μιας χώρας που προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον.

Το έργο αυτό έγινε πράξη χάρη στην οραματική διάθεση του δήμου αλλά και αυτών που το ανέπτυξαν και πήραν το επιχειρηματικό ρίσκο σε μια συγκυρία όπου η χώρα έβγαινε από μια μεγάλη κρίση»

Μητσοτάκης Ολυμπιακού

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία την οποία έχει ο δήμος Πειραιά με την κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, με τον τρόπο της στήριξε τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα, με πιο σημαντικό από όλα το έργο του Μετρό.

  • «Και, ταυτόχρονα, δρομολογεί μια σειρά από καινούργια έργα, όπως το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων, τις περαιτέρω αναπλάσεις οι οποίες θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο την ομορφιά του πρώτου λιμανιού, τη μετατροπή του σε ένα λιμάνι το οποίο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αυτό το οποίο αποκαλούμε «cold ironing», ο εξηλεκτρισμός του λιμανιού, και ο Πειραιάς να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της νέας μεγάλης περιβαλλοντικής πρόκλησης» είπε.

«Τα έργα αυτά συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους και συγκεκριμένα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο προσέθεσε σημαντική χρηματοδοτική δυνατότητα στη χώρα για να υποστηρίξει τέτοια οραματικά έργα» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση βλέπει πολύ θετικά το σχέδιο της υπογειοποίησης του Ηλεκτρικού.

Μητσοτάκης Ολυμπιακού
  • Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός εξέφρασε την χαρά του που όπως είπε ο Πειραιάς μετατρέπεται από μία πόλη η οποία ήταν ταυτισμένη με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα, σε μία πόλη – προορισμό, αυτοτελή προορισμό.

«Και σε μία πόλη η οποία μπορεί να προσελκύσει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες πέραν της ναυτιλίας, με την οποία, κ. πρόεδρε, ο Πειραιάς θα είναι ούτως ή αλλιώς πάντα ταυτισμένος. Αυτή τη δυναμική του Πειραιά θέλουμε να ξεκλειδώσουμε και γι’ αυτό και θα είμαστε πάντα αρωγοί σε τέτοια μεγάλα και σημαντικά αναπτυξιακά έργα» ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο