Morgan Stanley: Τα top picks για το 2024

JPMorgan

Morgan Stanley

Έχει απομείνει λίγο περισσότερο από ένας μήνας για το 2023, γεγονός που καθιστά αυτή τη στιγμή μια καλή ευκαιρία να καταλάβουμε τι περιμένει τους επενδυτές το 2024. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να βασιστούμε στους εαυτούς μας γι’ αυτό, καθώς η ομάδα στρατηγικής μετοχών της Morgan Stanley έχει αναλάβει τη δουλειά.

Η ομάδα, με επικεφαλής τον επικεφαλής επενδύσεων Mike Wilson, συμφωνεί ότι υπάρχουν σύννεφα στον ορίζοντα βραχυπρόθεσμα, επειδή δηλαδή οι προβλέψεις για τα κέρδη είναι μειωμένες, τα οικονομικά στοιχεία είναι ασθενέστερα και το πρόσφατο ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς φαίνεται περιορισμένο σε έκταση, καθώς ουσιαστικά μια ομάδα 7 τεχνολογικών εταιρειών με μεγάλη κεφαλαιοποίηση αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των ετήσιων κερδών 19% του S&P 500.

Ωστόσο, μεσοπρόθεσμα, ο Wilson είναι πεπεισμένος ότι, καθώς το επόμενο έτος προχωρά, “η βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα θα δώσει τη θέση της σε μια ανάκαμψη των κερδών”, με τον στρατηγικό αναλυτή να πιστεύει ότι υπάρχει ένα “πλουσιότερο σύνολο ευκαιριών κάτω από την επιφάνεια της αγοράς” Αν και ο Wilson σημειώνει ότι ο κίνδυνος που συνδέεται με μεμονωμένες μετοχές εξακολουθεί να είναι υψηλός, θεωρεί ότι υποδηλώνει ένα “περιβάλλον επιλογής μετοχών”

Αλλά ποιες μετοχές θα πρέπει να είναι αυτές Εδώ οι αναλυτές της Morgan Stanley μπορούν να σας βοηθήσουν. Έχουν ξεχωρίσει μερικές κορυφαίες επιλογές για το 2024 και έτσι αποφασίσαμε να τους ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά. Με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων TipRanks, μπορούμε επίσης να μάθουμε τι λέει η υπόλοιπη αγορά για τις προοπτικές τους. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες.

Delta Airlines (DAL)

Θα ξεκινήσουμε με έναν από τους παραδοσιακούς αερομεταφορείς της αεροπορικής βιομηχανίας, την Delta Airlines. Δεν πρόκειται απλώς για έναν σημαντικό παίκτη στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών, αλλά και για μια σημαντική μετοχή blue-chip και συστατικό στοιχείο του δείκτη S&P 500. Η Delta εδρεύει στη Τζόρτζια και ο κύριος επιχειρησιακός κόμβος της βρίσκεται στην Ατλάντα. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους, πραγματοποιεί περισσότερες από 4.000 πτήσεις την ημέρα σε όλο τον κόσμο και μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες σε 280 και πλέον προορισμούς στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία.

Εκτός από τον κόμβο της Ατλάντα, η Delta διαθέτει γραφεία και κόμβους σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως η Νέα Υόρκη, το Ντιτρόιτ και το Λος Άντζελες, η Πόλη του Μεξικού, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Παρίσι, η Σεούλ και το Τόκιο. Η Delta έχει αναγνωριστεί ως η αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες πτήσεις στην ώρα τους στην αγορά της Βόρειας Αμερικής και αναμένει να μεταφέρει συνολικά περισσότερους από 200 εκατομμύρια επιβάτες για φέτος.

Όπως κάθε αεροπορική εταιρεία, η Delta είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στο κόστος των καυσίμων και έχει ρίξει ένα ανήσυχο βλέμμα στις τιμές του πετρελαίου – οι οποίες έχουν αυξηθεί φέτος. Το αυξημένο κόστος του μαζούτ και της ηλεκτρικής ενέργειας αντανακλάται στο αυξημένο κόστος των διυλισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων αεριωθουμένων. Για να το βελτιώσει αυτό, η Delta συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη λύσεων επόμενης γενιάς για βιώσιμα αεροπορικά ταξίδια.

Παρ’ όλα αυτά, στην τελευταία τριμηνιαία έκθεσή της, του 3ου τριμήνου, η Delta ξεπέρασε τις προβλέψεις – ένα σημαντικό επίτευγμα κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς που χαρακτηρίστηκε από αντίθετους ανέμους. Οι υψηλότερες τιμές των καυσίμων και η πτώση του καταναλωτικού κλίματος αναμενόταν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της Delta – αλλά τα 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην πρώτη γραμμή ήταν ρεκόρ της εταιρείας για το τρίτο τρίμηνο και ξεπέρασαν την πρόβλεψη κατά 360 εκατομμύρια δολάρια. Στην τελική γραμμή, η Delta πραγματοποίησε κέρδη ανά μετοχή χωρίς βάση το GAAP ύψους 2,03 δολαρίων, 8 σεντς καλύτερα από ό,τι αναμενόταν.

Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Ravi Shanker, ειδικός στις αεροπορικές εταιρείες, καλύπτει τη Delta – και ξεκινά απαριθμώντας μια σειρά παραγόντων που παρείχαν στήριξη στην έκθεση αποτελεσμάτων. Ο Shanker έγραψε: “Το ισχυρό εμπορικό σήμα, η ζήτηση από τους πελάτες υψηλής ποιότητας, τα σχέδια ανάπτυξης, η έκθεση σε εταιρικό/διεθνές tailwind, η μερική αντιστάθμιση καυσίμων από το διυλιστήριο, το ελεγχόμενο κόστος, ιδίως με το κόστος συντήρησης που έχει μεταφερθεί προς τα εμπρός, όλα αυτά βάζουν την DAL σε μια πορεία προς τα $7+ EPS το 2024 και ενδεχομένως $10+ μέχρι το 2027 (το οποίο αναμένουμε ότι θα ανακοινωθεί στην ημέρα επενδυτών στα μέσα του 2024). Με έναν ιστορικό πολλαπλασιαστή 8-10x, πιστεύουμε ότι η μετοχή της DAL θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί, αν όχι τριπλασιαστεί από τα τρέχοντα επίπεδα”

Ενώ η αναταραχή των συζητήσεων για τη χαμηλή ζήτηση και τη χωρητικότητα στο εσωτερικό συνεχίζει να μαίνεται, η δύναμη των κερδών της DAL φαίνεται να τη βάζει σε διαφορετικό ύψος πλεύσης”, συνεχίζει ο Shanker. “Εκτός αν η καταναλωτική ζήτηση για ταξίδια καταρρεύσει ξαφνικά, πιστεύουμε ότι η αγορά θα πρέπει να στραφεί προς την ιστορία της αυξανόμενης ανάπτυξης της DAL (ειδικά με το αποκατεστημένο πλέον μέρισμα και τον σχεδόν επενδυτικού βαθμού ισολογισμό)”

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Shanker δίνει αξιολόγηση Overweight (Buy) για τις μετοχές της Delta, με τιμή-στόχο 77 δολάρια, που συνεπάγεται ισχυρά κέρδη 115% για τους επόμενους 12 μήνες.

Δεν είναι ο μόνος με την αισιόδοξη άποψή του. Η μετοχή της Delta διαθέτει ομόφωνη αξιολόγηση Strong Buy consensus, βάσει 13 πρόσφατων θετικών αξιολογήσεων αναλυτών. Η μετοχή πωλείται προς 35,84 δολάρια και η μέση τιμή-στόχος των 55,23 δολαρίων υποδηλώνει μια πιθανή ανοδική πορεία ενός έτους σχεδόν 54%.

Morgan Stanley

Keysight Technologies (KEYS)

Επόμενη στη λίστα μας είναι η Keysight Technologies, μια εταιρεία τεχνολογίας που παρέχει τα εργαλεία και τα όργανα πίσω από την τεχνολογία μας. Η Keysight είναι ένας σημαντικός σχεδιαστής και κατασκευαστής ηλεκτρονικού εξοπλισμού δοκιμών και μετρήσεων και του λογισμικού που τον ελέγχει. Οι σειρές προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνουν τα περισσότερα από τα όργανα που είναι πιθανό να χρειαστούν οι γραμμές συναρμολόγησης ηλεκτρονικών συσκευών και τα ερευνητικά εργαστήρια, όπως παλμογράφους, αναλυτές, μετρητές, γεννήτριες ισχύος, ασύρματους συνδέσμους και συνδέσμους δικτύου. Ο εξοπλισμός δοκιμών της εταιρείας μπορεί να κατασκευαστεί σε επιτραπέζιες, αρθρωτές ή επιτόπιες κλίμακες και καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα εφαρμογών.

Οι εφαρμογές αυτές περιλαμβάνουν τις επικοινωνίες, την αυτοκινητοβιομηχανία, την αεροδιαστημική βιομηχανία, την υγειονομική περίθαλψη, τους ημιαγωγούς και τις χρηματοοικονομικές βιομηχανίες, μεταξύ πολλών άλλων. Βασικά, κάθε βιομηχανία που χρειάζεται ψηφιακές εφαρμογές, συνδέσεις δικτύου ή ηλεκτρονικές συσκευές θα χρειαστεί εξοπλισμό δοκιμών – και η Keysight είναι εκεί για να παρέχει.

Το ίδιο το πεδίο δράσης της Keysight, το εύρος και η ποικιλομορφία των σειρών προϊόντων της και των αγορών-στόχων της, έχουν δώσει στην εταιρεία έναν βαθμό ανθεκτικότητας απέναντι στις υφέσεις, αν και αυτό δεν είναι ασφαλές. Η Keysight εξακολουθεί να υπόκειται σε κύκλους “άνθησης και πτώσης”.

Προς το παρόν, οι μετοχές της εταιρείας σημειώνουν πτώση και οι οδηγίες που δημοσιεύθηκαν με τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Keysight νωρίτερα φέτος δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τη Wall Street. Η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει κατά 20% φέτος. Αυτό μπορεί να αλλάξει, ωστόσο, καθώς το 4ο τρίμηνο του 23ου οικονομικού έτους της εταιρείας ξεπέρασε τις προσδοκίες σε όλους τους τομείς – και η διοίκηση δήλωσε ότι είναι έτοιμη για ανάκαμψη παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες.

Στην τελική γραμμή, η Keysight ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,99 δολαρίων ανά μετοχή σύμφωνα με τα μη-GAAP μέτρα. Αν και μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2,14 δολάρια ανά μετοχή), το τρέχον αποτέλεσμα ξεπέρασε την πρόβλεψη κατά 12 σεντς ανά μετοχή. Τα κέρδη προήλθαν από συνολικά έσοδα ύψους 1,31 δισ. δολαρίων. Αυτό το ποσό της πρώτης γραμμής ήταν μειωμένο κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αλλά ήταν κατά 10 εκατομμύρια δολάρια καλύτερο από ό,τι αναμενόταν.

Η τριμηνιαία έκθεση τράβηξε την προσοχή της αναλύτριας Meta Marshall. Καλύπτοντας αυτή τη μετοχή για τη Morgan Stanley, ο Marshall σημείωσε τη σταθερή εκτύπωση του 4ου τριμήνου και επέστησε την προσοχή των επενδυτών σε υποστηρικτικούς παράγοντες, γράφοντας: “Ενθαρρυνθήκαμε για τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου από τη διαδοχική αύξηση των παραγγελιών και στους δύο επιχειρηματικούς τομείς και από το σχόλιο ότι υπήρξε διαδοχική σταθερότητα στις παραγγελίες ασύρματων δικτύων και πρόσθετη δύναμη στη ζήτηση για εφαρμογές δικτύων και κέντρων δεδομένων. Επιπλέον, ακόμη και αν μειώσουμε ελαφρώς τις προοπτικές μας για τον όμιλο ηλεκτρονικών βιομηχανικών λύσεων (EISG) για το οικονομικό έτος 25, η αδυναμία αφορά σε μεγάλο βαθμό τα γενικά ηλεκτρονικά, με σημάδια ζωής στην πλευρά των ημιαγωγών, καθώς οι μονάδες παραγωγής και τα αποθέματα εξαντλούνται. Ενώ η ένταξη στην ESI είναι πιο περίπλοκη από ό,τι πιστεύαμε και η EISG περικόπτει ελαφρώς περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αποτελεί ελκυστικό σημείο εισόδου και ότι αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία περικοπή δεδομένης της ποικιλίας των παραγόντων ανάπτυξης, διατηρώντας την κορυφαία επιλογή μας”

Για τη Marshall, αυτό οδηγεί σε μια αξιολόγηση Overweight (Αγορά), με στόχο τιμής 165 δολάρια, που δείχνει κέρδη 21% σε ορίζοντα ενός έτους.

Εξετάζοντας την κατανομή συναίνεσης, με βάση 7 Αγορές, 1 Διατήρηση και Πώληση, η κάθε μία, η μετοχή διεκδικεί μια μετριοπαθή αξιολόγηση συναίνεσης Αγορά. Οι μετοχές διαπραγματεύονται προς 136,35 δολάρια και η μέση τιμή-στόχος των 155,22 δολαρίων υποδηλώνει ότι θα αυξηθούν κατά 14% το επόμενο έτος.

Morgan Stanley

Natera (NTRA)

Θα ολοκληρώσουμε τη λίστα των κορυφαίων επιλογών της Morgan Stanley με τη Natera, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που ασχολείται με το cfDNA, ή αλλιώς τις εξετάσεις DNA χωρίς κύτταρα. Πρόκειται για μια κατηγορία ελάχιστα επεμβατικών εξετάσεων DNA, οι οποίες βασίζονται σε αιμοληψίες και εστιάζουν την εξέταση σε φυσικά ελεύθερα θραύσματα DNA που μπορούν να βρεθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Η Natera είναι σε θέση να συλλάβει αυτά τα θραύσματα και να τα χρησιμοποιήσει για τη διεξαγωγή διαφόρων τύπων γενετικών δοκιμών.

Πολλά διαφορετικά είδη DNA μπορούν να βρεθούν στην κυκλοφορία του αίματος σε διάφορες χρονικές στιγμές, συμπεριλαμβανομένου του DNA όγκου, εμβρύου ή δότη, και το cfDNA του Natera μπορεί να μετρήσει όλους αυτούς τους γενετικούς παράγοντες για δοκιμαστικούς σκοπούς. Τα τεστ της εταιρείας είναι χρήσιμα στην ογκολογία, την υγεία των γυναικών και την υγεία των οργάνων, με ιδιαίτερες εφαρμογές στην επεξεργασία διαγνώσεων και θεραπειών καρκίνου, καθώς και στη μεταμόσχευση οργάνων και την παρακολούθηση. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερες αποφάσεις για την υγεία, που βασίζονται σε ακριβείς εξετάσεις και πιο εξατομικευμένα σχέδια φροντίδας.

Εξέχουσα θέση μεταξύ των δοκιμών του Natera είναι η πλατφόρμα Signatera, με μια ειδική για τον όγκο δοκιμή προσδιορισμού για εξατομικευμένες θεραπείες καρκίνου, και η σειρά πλατφόρμας Prospera, η οποία έχει γίνει η καλύτερη δοκιμή αξιολόγησης απόρριψης στην κατηγορία πριν από τη μεταμόσχευση οργάνων και εφαρμόζεται σε νεφρό. επεμβάσεις καρδιάς και πνευμόνων. Επιπλέον, το πάνελ Renasight της εταιρείας μπορεί να δοκιμάσει έως και 385 γονίδια που σχετίζονται με τη χρόνια νεφρική νόσο (ΧΝΝ). Υπάρχει μια σταθερή αγορά για λιγότερο επεμβατικές και πιο ακριβείς ιατρικές δοκιμές και η Natera έχει μια καλή θέση σε αυτήν την αγορά. Η τελευταία έκθεση κερδών της εταιρείας, για το 3ο τρίμηνο του 23, έδειξε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Τα έσοδα ανήλθαν στα 268,3 εκατομμύρια δολάρια, 9,2 εκατομμύρια δολάρια καλύτερα από το αναμενόμενο και αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 27% από έτος σε έτος. Ο αριθμός κερδών της εταιρείας, ένα EPS κατώτατης γραμμής GAAP 95 σεντς, ήταν 1 σεντ καλύτερο από την πρόβλεψη. Ο συνδυασμός των υγιών κερδών και των προϊόντων σε ζήτηση αποτελεί τη βάση για την κάλυψη των μετοχών της Natera από την Tejas Savant της Morgan Stanley. Ο αναλυτής παρουσιάζει τα δυνατά σημεία των πλατφορμών δοκιμών της εταιρείας και γράφει: «Το NTRA παραμένει το αγαπημένο μας όνομα SMID-cap για κατοχή, με ισχυρούς όγκους δοκιμών που ήδη καταδεικνύουν σημαντικές συνεισφορές μέσω της Signatera (παρακολούθηση MRD/IO και επέκταση σε νέους τύπους καρκίνου. με ενδεχόμενη συμπερίληψη στις κατευθυντήριες γραμμές του NCCN για το CRC που αντιπροσωπεύει μια άλλη πηγή πιθανής ανοδικής ενέργειας) και το Prospera (νεφρός και τώρα καρδιά, με πνεύμονα στο δρόμο), με περαιτέρω ανοδική παρουσίαση από το Altera (πίνακα βιοψίας ιστού με ~$6B TAM) και το Renasight (ιδιαίτερα μετά την ανάγνωση του RenaCARE). Επιπλέον, η βασική επιχείρηση Women’s Health συνεχίζει να κατακτά εύκολα μερίδιο αγοράς, με διείσδυση στο NIPT μέσου κινδύνου και πιθανή συμπερίληψη κατευθυντήριων γραμμών για microdels και εκτεταμένο έλεγχο φορέα που παρέχει πρόσθετα πλεονεκτήματα σε μια ήδη πλούσια σε καταλύτες ιστορία. Ρίχνοντας ένα βλέμμα στο μέλλον, ο αναλυτής της Morgan Stanley συνεχίζει λέγοντας: «Μακροπρόθεσμα, βλέπουμε το NTRA ως το καλύτερο στην κατηγορία του διαφοροποιημένο παιχνίδι πλατφόρμας, με τις πρώτες προσπάθειές του στο CRC και τελικά τον πολλαπλό έλεγχο του καρκίνου (ένα ~ 50 δισεκατομμύρια $ TAM), παρέχοντας πολλαπλές βολές υψηλής αξίας στο τέρμα που δεν περιλαμβάνονται επί του παρόντος στις προβλέψεις Wall Street.” Η Savant αξιολογεί τις μετοχές ως Υπερβαρείς (Αγορά) με στόχο τιμής $68 που δείχνει κέρδη 23,5% σε ορίζοντα ενός έτους. Οι αναλυτές της Street δίνουν στη συναίνεση της αξιολόγησης Strong Buy αυτής της μετοχής κάποια σταθερή υποστήριξη, με 11 πρόσφατες αξιολογήσεις να καταστρέφονται κατά 10 προς 1 υπέρ των Buys over Holds. Ο μέσος στόχος τιμής των 70,40$ συνεπάγεται αύξηση 28% σε ετήσια βάση από την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης των 55,04$.

Morgan Stanley

 

Πηγή: www.finance.yahoo.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο