Μούσκεμα στη κυριολεξία, μας τα έχει κάνει η  μετοχή της ΕΥΔΑΠ

  • ΕΥΔΑΠ: Σήκωσε όλο το βάρος του ενεργειακού κόστους δίχως να «μπορεί» να το μεταφέρει στον καταναλωτή

  Μούσκεμα μας τα έκανε η  μετοχή της ΕΥΔΑΠ.  Έχει σπάσει καθοδικά εν έτη Γενικού Δείκτη 1136 μονάδων τη τεράστια περιοχή στήριξης των 6,32 ευρώ πάνω στην οποία αποτυπώθηκαν πέντε πολύ σημαντικοί πυθμένες τη τελευταία τριετία. Να φανταστείτε ότι κάτω από εκεί δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα έως τον πάτο του πανικού της πανδημικής κρίσης στα 5,16 ευρώ.

  Το άμεσο ζητούμενο εδώ δεν είναι τίποτα άλλο από την άμεση επαναδιαπραγμάτευση  της τιμής της μετοχής πάνω τουλάχιστον από τα 6,50 ευρώ. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να πάμε να στεγνώσουμε με ασφάλεια τα βρεγμένα ρούχα μας.

  Είπαμε το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό αλλά δεν μπορεί μια επιχείρηση να σηκώνει όλο το βάρος του ενεργειακού κόστους δίχως να «μπορεί» να το μεταφέρει στον καταναλωτή.

  Δεν είναι δυνατόν στην υγιή λειτουργία μιας επιχείρησης να φορτώνεται αύξηση 98% στο κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τα 22,9 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021 στα 45,5 εκατ. ευρώ και να μην περνάει τίποτα από αυτά στον πελάτη την ίδια ώρα μάλιστα που η ΕΥΔΑΠ έχει να αυξήσει τη τιμολογιακή της πολιτική επί 13 ολόκληρα χρόνια. Συν τοις άλλοις έχει και να πραγματοποιήσει μέσα στο 2023 υψηλό επενδυτικό πρόγραμμα έργων στα 45,9 εκατ. ευρώ.

  Στη τελική όμως  το καθαρό  ταμείο των 322 εκατ. ευρώ αν συνδυαστεί με την πτώση των ενεργειακών τιμών και τη  νέα κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ από την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (Ρ.Α.Α.Ε.Υ.) θα σπρώξει μεσοπρόθεσμα εκ νέου τη μετοχή προς το Vwap της τελευταίας τετραετίας στα 7,44 ευρώ.

  AΠΟΣTΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ @chartswar.com

  ***

  Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο