ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Εχει πολλά θετικά στοιχεία το 6μηνο, αλλά και αμφιβολίες…

ΛΟΥΛΗΣ: Ασφαλώς και ήταν εξαιρετική η κίνηση ανταλλαγής επιτοκίων (κυμαινόμενα σε σταθερά), που είχε ως αποτέλεσμα χρηματοοικονομικά έσοδα €7,5 εκ.

Με βάση τους υπολογισμούς μου, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων θα ήταν κοντά στις €450-500 χιλ. και εάν εξαιρέσουμε κάποια άλλα έκτακτα κονδύλια θα πηγαίναμε στο €1 εκ., οπότε η χρονιά, λογικά θα κλείσει κοντά στα €6 εκ. καθαρά κέρδη, εκ των οποίων τα λειτουργικά καθαρά κέρδη να είναι λίγο χαμηλότερα από €1 εκ.

Ασφαλώς στα πολύ θετικά είναι η ταχεία απομόχλευση – συμμάζεμα του ισολογισμού με τα δάνεια να μειώνονται κατά €10 εκ. (εάν παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα €68,8 εκ., η ετήσια επιβάρυνση εκτιμάται στα €4 εκ.) και τις υποχρεώσεις προς τρίτους κατά €9,5 εκ.

Εκείνο που δεν μου άρεσε είναι ότι η θυγατρική Kenfood συνεχίζει να μην βγάζει κέρδη, παρά το γεγονός ότι αποτελεί την ‘ελπίδα’ του ομίλου!!!

Εννοείται ότι η μετοχή παραμένει φτηνή (κεφαλαιοποίηση €49,7 εκ., με τα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται στα €100,565 εκ.), ωστόσο θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση στην κερδοφορία.

KAΛHNYXTA 

Ο ΑΝ@λήτης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο