ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Στα 48,00 ευρώ η τιμή-στόχος από την Euroxx που ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής

Όπως αναφέρει ο όμιλος είναι ένας παγκόσμιος βιομηχανικός και ενεργειακός παίκτης, που λειτουργεί ένα αποδοτικό και αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο που επιτρέπει σημαντικές συνέργειες μεταξύ των τμημάτων, επιτυγχάνοντας ανάπτυξη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

  • Παρά το ράλι από την αρχή του έτους, η Euroxx πιστεύει ότι η τρέχουσα τιμή αγοράς δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την αξία του ομίλου και η πρόσφατη διόρθωση προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου.

Από την κάθετη ολοκλήρωση της εγκατάστασης μετάλλων έως την παραγωγή και παροχή ενέργειας, η Mytilineos έχει δημιουργήσει ένα «άνοσο» περιβάλλον, όπως το χαρακτηρίζει η Euroxx, για τις δραστηριότητές της, επιτρέποντας συνέργειες μεταξύ των τμημάτων για τον μετριασμό των κινδύνων και τη δημιουργία ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη, παρά το ασταθές περιβάλλον.

  • Οι επενδύσεις του πλησιάζουν το 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 90% είναι κεφαλαιοποίηση ανάπτυξης. Παρά το “βαρύ” σχέδιο κεφαλαίου, η διοίκηση του ομίλου επιτυγχάνει να διατηρήσει μια ισχυρή οικονομική θέση (2023 καθαρό χρέος/EBITDA 1,6x) χωρίς να διακυβεύει τις αποδόσεις στους μετόχους, προσφέροντας τον τέλειο συνδυασμό ανάπτυξης + αποδόσεων για τους επενδυτές.

Το 2022 ως γνωστόν ήταν μια αξιοσημείωτη χρονιά με αξιοσημείωτη ανάπτυξη τόσο στους τομείς ενέργειας όσο και μετάλλων. Ωστόσο, η Euroxx αναμένει το 2023 να είναι έτος ρεκόρ, με τον όμιλο να φτάνει το 1 δισ. ευρώ EBITDA, λόγω της ισχυρής απόδοσης τιμής/κόστους LME και της ζήτησης για ΑΠΕ, καθώς και του διπλασιασμού της ικανότητας παραγωγής θερμικής ενέργειας, θέτοντας μια νέα βάση κερδοφορία του Ομίλου στο μέλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο