Νέες απώλειες στην Wall Street

Wall Street

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχωρούν σήμερα, καθώς οι επενδυτές περιόρισαν τις ελπίδες για πρόωρη έναρξη των μειώσεων των επιτοκίων, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,21%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,56%, και ο δείκτης Nasdaq Composite πραγματοποιεί πτώση 0,87%.

Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων χαλιναγωγήθηκαν

Οι αμφιβολίες σχετικά με την πιθανότητα επιθετικών μειώσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στο εγγύς μέλλον εντάθηκαν την Τετάρτη, αφού οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,6% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο.

Αυτό ήταν περισσότερο από το αναμενόμενο και υποδηλώνει ότι η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε σταθερό έδαφος οδεύοντας προς το νέο έτος, παρέχοντας στη Fed μεγαλύτερο περιθώριο να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνέχισαν να ανεβαίνουν υψηλότερα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί πάνω από το 4%, καθώς οι traders μείωσαν τις πιθανότητες να αρχίσουν να μειώνονται τα επιτόκια τον Μάρτιο.

Το κλίμα είχε πληγεί την Τρίτη, αφού ο διοικητής της Federal Reserve Christopher Waller δήλωσε ότι ενώ οι μειώσεις των επιτοκίων ήταν πιθανό να συμβούν φέτος, η κεντρική τράπεζα δεν εξετάζει καμία βραχυπρόθεσμα, επικαλούμενη τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα της οικονομίας των ΗΠΑ.

Σε ομιλία του στο Brookings Institution στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, ο Waller σημείωσε ότι η οικονομική δραστηριότητα και οι αγορές εργασίας στις ΗΠΑ βρίσκονται σε «καλή κατάσταση», ενώ ο πληθωρισμός μειώνεται «σταδιακά» στον δηλωμένο στόχο του 2% της Fed.

Ο Charles Schwab υποχωρεί μετά την πτώση των κερδών

Ο τραπεζικός τομέας παρέμεινε στο προσκήνιο την Τετάρτη, με τη μετοχή του Charles Schwab (NYSE:SCHW) να υποχωρεί πάνω από 6%, αφού ο όμιλος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών ανέφερε βουτιά 22% στα καθαρά κέρδη το 2023, λέγοντας ότι αντιμετώπισε τις «προκλήσεις» που θέτει ένα αυστηρότερο περιβάλλον επιτοκίων.

Η μετοχή της Walt Disney σημείωσε άνοδο 0,3% αφού ο γίγαντας της ψυχαγωγίας απέρριψε υποψηφίους στο διοικητικό του συμβούλιο από ακτιβιστές επενδυτές, λέγοντας ότι η τρέχουσα ηγετική του ομάδα έχει σημειώσει «σημαντική» πρόοδο στην εκτέλεση μιας σαρωτικής αναθεώρησης της εταιρείας.

Το αργό υποχωρεί μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη της Κίνας

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν απότομα την Τετάρτη, αφού τα απογοητευτικά στοιχεία ανάπτυξης από την Κίνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο χρήστη αργού στον κόσμο, προκάλεσαν ανησυχίες για μελλοντικές αυξήσεις της ζήτησης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ διαπραγματεύονται 1,8% χαμηλότερα στα 71,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent υποχωρεί κατά 1,7% στα 76,93 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα των ΗΠΑ από τον βιομηχανικό φορέα American Petroleum Institute έχουν προγραμματιστεί για αργότερα στη συνεδρίαση, μια ημέρα αργότερα από το συνηθισμένο μετά την αργία της Δευτέρας.

Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού διαπραγματεύτηκαν 0,3% χαμηλότερα στα 2.023,25 δολάρια/oz, ενώ το EUR/USD διαπραγματεύτηκε 0,1% χαμηλότερα στα 1,0862 δολάρια.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο