ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ- Alpha Bank: Εχει τα μεγαλύτερα ανοδικά περιθώρια στον κλάδο

Σχόλιο Αγοράς

  • Σταθεροποιητικά κινήθηκαν χθες οι βασικές διεθνείς αγορές και ο ΓΔΧΑ, ενώ ο κ. Πάουελ δεν διαφοροποίησε την στάση του σχετικά με τα επιτόκια και την οικονομία.

Σήμερα, ενδεχομένως να έχουμε περισσότερες ειδήσεις για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας από την συνεδρίαση της ΕΚΤ, παρόλο που δεν αναμένεται κάποια μείωση επιτοκίων.

  • Στο εσωτερικό, τα εταιρικά αποτελέσματα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον με την ΑΛΦΑ να έχει ήδη δημοσιεύσει ένα καλό Δ΄τρίμηνο, όπου τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 216 εκ ευρώ (780 εκ ευρώ για το 2023) από 208 εκ ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η ενσώματη καθαρή θέση διαμορφώθηκε στα 6,9 δισ ευρώ.

Βελτίωση εμφανίζουν όλοι οι κύριοι δείκτες του οργανισμού με τον δείκτη ΜΕΑ να συρρικνώνεται πλέον στο 6%. Παραμένουμε σταθερά επενδυτές στην τράπεζα, η οποία εκτιμούμε ότι έχει και τα μεγαλύτερα ανοδικά περιθώρια στον κλάδο.

  • Συνεχίζοντας, η Cenergy εκπλήρωσε τους ετήσιους στόχους της διοίκησης με τα προσαρμοσμένα ετήσια EBITDA να ανέρχονται στα 214 εκ ευρώ, ενώ και το Δ΄τρίμηνο αυτά αυξήθηκαν κατά 64% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, στα 69 εκ ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε την σταθερά αυξημένη ζήτηση για καλώδια σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές που δραστηριοποιείται η εισηγμένη. 

Με εκτίμηση

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο