ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ: Εκτιμούμε ότι πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε πολύ επιλεκτικές αγορές

Σχόλιο Αγοράς

Ο χαμηλότερος των εκτιμήσεων πληθωρισμός Ιουνίου στις ΗΠΑ αφαίρεσε από τους επενδυτές την δικαιολογία των πωλήσεων και οδήγησε σε κέρδη τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ομοίως, με κέρδη έκλεισε και ο ΓΔΧΑ με τον τραπεζικό δείκτη να πρωταγωνιστεί.

Αν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των τιμών σε αυτή την τροχιά είναι σχεδόν βέβαιο ότι πλησιάζουμε προς το τέλος των αυξήσεων στα επιτόκια στις ΗΠΑ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι διαφαίνεται η υποχώρηση αυτών στο κοντινό μέλλον. 

Αντίστοιχα για την Ευρωζώνη, η πορεία των επιτοκίων ενδέχεται να είναι ελαφρώς διαφορετική και αντίστοιχη φυσικά με τα ευρωπαϊκά οικονομικά δεδομένα. Άλλωστε, σήμερα το πρωί, ο πληθωρισμός Ιουνίου (τελική μέτρηση) στη Γαλλία κινήθηκε ακριβώς πάνω στις εκτιμήσεις.

Στο εσωτερικό, πίεση δέχονται οι επενδυτές που έμειναν εκτός αγοράς ή εξήλθαν αυτής αρκετά νωρίς και ενδεχομένως αυτός να είναι ένας από τους λόγους που το ελληνικό ράλι τιμών ανατροφοδοτείται.

Πάραυτα, εκτιμούμε ότι πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε πολύ επιλεκτικές αγορές και όχι σε συνολική αύξηση των θέσεων μας στα τρέχοντα επίπεδα. Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα τεθούν υπό αξιολόγηση και τα εταιρικά αποτελέσματα Β΄τριμήνου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Ωστόσο, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στην καθοδήγηση των διοικήσεων, τουλάχιστον για το υπόλοιπο τους έτους, καθώς το βάρος των επιτοκίων θα λειτουργήσει αρνητικά στην οικονομική δραστηριότητα το Β΄εξάμηνο.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την βιομηχανική παραγωγή Μαΐου της Ευρωζώνης, τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας και τον πολύ σημαντικό δείκτη τιμών παραγωγού Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Με εκτίμηση,

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ

@Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο