Νίκος Καυκάς- ΓΔΧΑ: Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την βραχυπρόθεσμη πορεία του

Σχόλιο Αγοράς

Μικτή ήταν η εικόνα των διεθνών μετοχικών δεικτών κατά την χθεσινή ελληνική αργία στο ΧΑ. Η τρέχουσα εβδομάδα περιέχει μόλις 3 συνεδριάσεις εντός των οποίων τα σημαντικότερα μακροοικονομικά στοιχεία έχουν να κάνουν με τα επίπεδα τιμών. Πιο συγκεκριμένα, θε έχουμε μετρήσεις πληθωρισμού Μαρτίου για τις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, καθώς και τον αποπληθωριστή προσωπικών εξόδων Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ.

Για σήμερα, ωστόσο, η ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Φεβρουαρίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Μαρτίου στις ΗΠΑ. Παράλληλα, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση στο ΧΑ θα ανακοινωθεί η τελευταία μέτρηση του ΑΕΠ Δ΄τριμήνου τη Ισπανίας.

Στο εσωτερικό, αναμένουμε αποτελέσματα από ΕΧΑΕ (μ.σ.) την Τετάρτη και ΟΛΠ την Παρασκευή απόγευμα (κλειστό ΧΑ). Για τον ΓΔΧΑ,  εκτιμούμε ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την βραχυπρόθεσμη πορεία του, καθώς αδυναμία να διαφύγει ανοδικά των 1440 μονάδων ενδεχομένως να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της ανοδικής ορμής εφόσον διαπραγματεύεται πάνω από τις 1400 μονάδες εδώ και 2 περίπου μήνες. Ήτοι, κρίσιμο επίπεδο αποτελεί η περιοχή των 1390-1380 μονάδων.

Με εκτίμηση,

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο