Η μετοχή της Nvidia σημειώνει άνοδο 4% αφού τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις

Η Nvidia ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα πάνω από τις εκτιμήσεις και γνωστοποίησε την διάσπαση των μετοχών της για ευνόητους λόγους.

Η εταιρεία είδε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για το τρίμηνο ύψους 6,12 δολαρίων σε έσοδα 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, άλμα 461% και 262%, αντίστοιχα, από πέρυσι.

Nvidia

Οι αναλυτές ανέμεναν Adj. EPS 5,65 δολαρίων σε έσοδα 24,69 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,09 δολαρίων σε έσοδα 7,19 δισ. δολαρίων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Στο τρέχον τρίμηνο, η Nvidia αναμένει έσοδα 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων συν ή μείον 2% το επόμενο τρίμηνο. Αυτό είναι καλύτερο από αυτό που περίμεναν οι αναλυτές.

Η Nvidia λοιπόν είδε τα έσοδα δεύτερου τριμήνου της πάνω από τις εκτιμήσεις και ανακοίνωσε μια μελλοντική διάσπαση μετοχών δέκα προς ένα, εντυπωσιάζοντας τους επενδυτές που έχουν ήδη τριπλασιάσει την αγοραία αξία του κατασκευαστή τσιπ λόγω της αισιοδοξίας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές της εταιρείας με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια σημείωσαν άνοδο 4% μετά το κουδούνι. Οι μετοχές του AI έχουν αυξηθεί περισσότερο από 90% μέχρι στιγμής φέτος.

Η ζήτηση για τα τσιπ της Nvidia είναι απαράμιλλη, καθώς οι επιχειρήσεις ξοδεύουν δισεκατομμύρια για την προμήθεια προηγμένων ημιαγωγών σε κέντρα δεδομένων ικανά να επεξεργάζονται πολύπλοκες εργασίες AI.

Η Alphabet, η Microsoft, η Amazon και άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ανταγωνιστεί για μια περιορισμένη προσφορά τσιπ υψηλής τεχνολογίας της Nvidia, καθώς αγωνίζονται να κυριαρχήσουν στην πληροφορική AI.

Ο κατασκευαστής τσιπ της Nvidia, Taiwan Semiconductor Manufacturing, εργάζεται επίσης για να αυξήσει την προηγμένη χωρητικότητα συσκευασίας, έναν βασικό περιορισμό της αλυσίδας εφοδιασμού για τους επεξεργαστές.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία δήλωσε τον Απρίλιο ότι αναμένει να υπερδιπλασιάσει την προηγμένη χωρητικότητα συσκευασίας της φέτος.

Η εταιρεία προβλέπει έσοδα δεύτερου τριμήνου ύψους 28 δισ. δολαρίων, συν ή πλην 2%. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο έσοδα 26,66 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Η Nvidia ανακοίνωσε έσοδα πρώτου τριμήνου ύψους 26,04 δισ. δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 24,65 δισ. δολάρια.

Αναλυτικά, τα οικονομικά αποτελέσματα για α’ τρίμηνο χρήσης:Nvidia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο