Ο Αλαφούζος χτύπησε το καμπανάκι την Παρασκευή για την έναρξη της συνεδρίασης στο NYSE

Το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street στη Νέα Υόρκη χτύπησε την περασμένη Παρασκευή (26/1) ο Γιάννης Αλαφούζος. Η εταιρεία Okeanis Eco Tankers εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Δεκέμβριο εμφανίζοντας τα καλύτερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη εισηγμένη εταιρεία δεξαμενόπλοιων και το νεότερο στόλο.

Πρόκειται για παράλληλη διαπραγμάτευση, καθώς οι μετοχές της εταιρείας είναι εισηγμένες και στο χρηματιστήριο του Όσλο, ήδη από το 2018. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 14 δεξαμενόπλοια και ειδικότερα έξι σύγχρονα δεξαμενόπλοια Suezmax και οκτώ σύγχρονα δεξαμενόπλοια VLCC.

Η Okeanis Eco Tankers Corp θεωρείται πρωτοπόρος στην προσπάθεια της ποντοπόρου να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ξεχωρίζει στην προσπάθεια της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας για την πράσινη μετάβαση καθώς εστιάζει σε πλοία του μέλλοντος που ναυπηγούνται σύμφωνα με τα πρότυπα ECO και καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα από τα συμβατικά δεξαμενόπλοια.

Η εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αποτελεί ορόσημο για το ταξίδι της Okeanis Eco Tankers, καθώς επεκτείνει την επενδυτική της εμβέλεια και διευκολύνει το όραμα της εταιρείας να γίνει η εισηγμένη πλατφόρμα δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου επιλογής για επενδυτές παγκοσμίως.

Αλαφούζος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο