Ο ΑΝ@λήτης: Ενδεχόμενη αποχώρηση τους θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα- Αγαρμπες ρευστοποιήσεις- Σφίγγουν τα πράγματα για τον κλάδο

ΕΥΑΠΣ: Μόνο από το μειωμένο ενεργειακό κόστος, η καθαρή κερδοφορία αναμένεται κατά περίπου €12 εκ. και με μία αύξηση τιμολογίων μόλις κατά 4%, τουλάχιστον κατά άλλα €2 εκ.
  • Συνολικά δηλαδή πάμε για ένα νούμερο €13-15 εκ., για ένα φυσικό μονοπώλιο, όταν η κεφαλαιοποίηση είναι μόλις €124 εκ., τα ίδια κεφάλαια σχεδόν στα €180 εκ. και την καθαρή ρευστότητα να ανέρχεται στα €66 εκ. (€1,82/μετ.)!!!
Το σημαντικότερο είναι ότι η εταιρεία καθίσταται σχετικά αυτάρκης ενεργειακά, καθώς προχωρά στην κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών, ενώ υπέγραψε μεγάλη συμφωνία προμήθειας ενέργειας με την ΤΕΝΕΡΓ.
**
ΟΡΤΙΜΑ: Κάτι λείπει από το οικονομικό ημερολόγιο και αναφέρομαι στην αποκοπή του μερίσματος. Τώρα για όσους ψάχνουν και τα ψιλά γράμματα, καταλύτης για την ανοδική κίνηση ήταν οι αγορές εκ μέρους των βασικών μετόχων (όμιλος Βαρδινογιάννη), ο οποίος αύξησε το ποσοστό του κατά 4%!!!!
**
ΙΝΛΟΤ: Θέλω να πιστεύω ότι ο όμιλος έχει εισέλθει σε νέα εποχή και δεν είναι αναγκαίο να μας ενημερώνει κάθε τόσο για την αποπληρωμή των δανειακών του υποχρεώσεων!!!
**
ΔΡΟΜΕ: Ανοδική απόπειρα, ωστόσο οι εντολές των αγοραστών θα πρέπει να είναι πιο ‘πειστικές’. Καλό θα ήταν να δούμε και τα αποτελέσματα 12μηνου, καθώς ο δανεισμός διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, πιέζοντας αντίστοιχα και την κερδοφορία!!!
**
ΜΕΝΤΙ: Κινητικότητα στην μετοχή, δεδομένων πάντα των συνθηκών και μένει να δούμε εάν θα κατοχυρώσει τα €3….
**
ΧΑ- κανονισμός: Αποφασίζουμε και διατάζουμε!!! Κάπως έτσι προχωρά η διαδικασία, χωρίς να έχει προηγηθεί μία έστω τυπική διαβούλευση!!!  Ουσιαστικά σου λένε, δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε πελάτες, οι οποίοι πέρα από την ετήσια συνδρομή τους, δεν μας αφήνουν έσοδα από συναλλαγές!!!
  • Δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα του μαγαζιού, φτάνει να μας τζιράρει!!! Για αυτό τον λόγο χαλαρώνουν και τα κριτήρια εισαγωγής, καθώς θα εισάγονται και ζημιογόνες εταιρείες, χωρίς φορολογικό πιστοποιητικό!!! Λες και λέει στους εισηγμένους, αυτά είναι τα δεδομένα και όποιος γουστάρει….
Πάλι καλά που έριξαν και λίγο νερό στο κρασί τους, αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα !!! Ελπίζω να μην τους γυρίσει μπούμερανγκ αυτή η απόφαση και να διώξουν διαμάντια και να μείνουν με τον κατμά!!!!
**
ΠΛΑΚΡ-ΚΑΡΕΛ: Και μια που αναφερθήκαμε παραπάνω σε διαμάντια, παραθέτω δύο εξαιρετικές εταιρείες, επιχειρηματικούς κολοσσούς, των οποίων ενδεχόμενη αποχώρηση θα αποτελέσει όντως σημαντικό πλήγμα για τον χρηματιστηριακό θεσμό.
  • Με τα μεγέθη τους να είναι εξαιρετικά, τις αποτιμήσεις τους φτηνές και να μας αντιπροσωπεύουν επάξια και οι δύο στις διεθνείς αγορές, η απόσυρσή τους, λόγω της περιορισμένης διασποράς , σημαίνει μείωση της κεφαλαιοποίησης του ΧΑ κατά €1,35 δις!!!! Καθόλου ευκαταφρόνητο!!!
Με την μεν πρώτη να αγοράζει ίδιες μετοχές και στην δεύτερη, οι βασικοί μέτοχοι-διαχειριστές να σκουπίζουν την όποια ελάχιστη διασπορά, οι οιωνοί δεν είναι θετικοί!!!
  • Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει τελικά και δεν θα καταγράψουμε δύο σημαντικές απώλειες!!! Ειδικά για την δεύτερη, ίσως να αποτελέσει την αφορμή για να δοθεί μία λύση, αναφορικά με το ποσοστό που διαθέτει η θεία των αφεντικών!!!
**
ΦΡΛΚ: Κατά την τηλεδιάσκεψη, πιο πολύ βάρος δόθηκε στην ΤΡΕΣΤΑΤΕΣ και στην μείωση του ποσοστού του ομίλου, παρά στα μεγέθη της εισηγμένης. Με την πενιχρή λειτουργική κερδοφορία, τι να σχολιάσουν άλλωστε;
  • Με τα ΙΚΕΑ να σηκώνουν όλο το βάρος, θα πρέπει να δοθεί άμεσα βαρύτητα στην INTERSPORT, η οποία έχει γυρίσει σε σημαντικές ζημίες, ενώ δεν ξέρω κατά πόσο θα βγει το νέο εγχείρημα επέκτασης στον κλάδο των καλλυντικών και προϊόντων ευεξίας!!!
**
ΑΕΑΑΠ: Σφίγγουν τα πράγματα για τον κλάδο με τον νέο κανονισμό, αναφορικά με την διασπορά και με την αγορά να κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς, δύσκολα θα βρεθούν πρόθυμοι αγοραστές για τις μετοχές του κλάδου!!! Χαρακτηριστική είναι και η ειδησεογραφία περί την Noval, για την οποία η είσοδος μετατίθεται, ενώ μιλούσαν για πριν το Πάσχα.
**
Centric: Αναταραχή στην μετοχή, καθώς και η τρίτη προσπάθεια διάσπασης της εξαιρετικά σημαντικής αντίστασης των €0,46 απέτυχε, ενώ ταυτόχρονα πυροδότησε άγαρμπες ρευστοποιήσεις μέχρι την περιοχή των €0,38 και την μετοχή να πραγματοποιεί τον δεύτερο μεγαλύτερο όγκο (3,32 εκ. μετ.) από την εισαγωγή της στο ΧΑ (2/8/02 4,7 εκ. μετ.).
  • Με τα ΑΚ του μεγαλύτερου ιδιωτικού ασφαλιστικού ομίλου να έχουν λάβει και επίσημα θέση (περίπου 1,3 εκ. μετ.), με βάση τις δημοσιευμένες καταστάσεις επενδύσεων στις 31/3, αναμένουμε να δούμε στην επόμενη δημοσιοποίηση (30/6), εάν κατά την χτεσινή μέρα ενίσχυσαν την θέση τους και εάν εμπλέκονται και στο πακέτο των 460 χιλ. στα €0,438.
Οι επόμενες 3-4 συνεδριάσεις κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς θα φανεί η ‘ποιότητα’ των επενδυτών, στους οποίους κατέληξαν τα χαρτιά. Στο θετικό σενάριο, τα €0,46 δύσκολα θα αποτελέσουν εκ νέου εμπόδιο στην όποια ανοδική προσπάθεια και τότε διανοίγεται πραγματική λεωφόρος, από τεχνικής πλευράς….
**
ΙΚΤΙΝ: Τίποτα για την ταμπακιέρα!!! Παρουσίαση της εταιρείας, αλλά άνευ ουσίας και σημασίας!!! Με βάση τα υπονοούμενα της ανακοίνωσης, οι ζημίες θα είναι σημαντικές, το πρόβλημα ρευστότητας παραμένει, με την εταιρεία να μεταθέτει τις δανειακές της υποχρεώσεις.
  • Δύο πράγματα δεν κατάλαβα:
1) Με ποιο σκεπτικό, οι δανείστριες τράπεζες μείωσαν το επιτοκιακό περιθώριο των δανείων; Εάν το κάνουν και σε άλλους συνεπείς εταιρικούς τους πελάτες, δεκτόν!!! Διαφορετικά…
2) Τι χρησιμεύει η αναπροσαρμογή κατά 10-15% της αξίας του ακινήτου στην Κρήτη (€30 εκ.), από την στιγμή που τόσο χρόνια δεν εκδηλώθηκε το παραμικρό ενδιαφέρον!!
Εκτός και εάν υπάρχει πρόβλημα με κάποιους αριθμοδείκτες…
**
ΛΑΝΑΚΑΜ: Με λένε Βαγγέλη!!!! Αφορμή για το σχόλιό μου στάθηκε η διορθωτική ανακοίνωση εκ μέρους ενός εκ των μεγαλομετόχων ότι τον λένε Βαγγέλη και όχι Ευάγγελο!!!
  • Το ζουμί ωστόσο στην ανακοίνωση είναι ότι αποκαλύφτηκε ότι ο εν λόγω μέτοχος, ελέγχει ένα πρόσθετο κρυφό ποσοστό άνω του 2%, που περιορίζει ακόμα περισσότερο την διασπορά σε μια μετοχή μικρής κεφαλαιοποίησης με λιγότερο από 6 εκ. μετ., η οποία αρέσκεται, περιοδικά, σε ενδιαφέροντα χρηματιστηριακά παιχνίδια!!!
κερδοφορία
κερδοφορία
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο