Ο χρυσός σημείωσε τέταρτη μηνιαία άνοδο λόγω των ελπίδων για μείωση των επιτοκίων της Fed

Απώλειες κατέγραψε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με τις εκτιμήσεις, αν και οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μειώσει τα επιτόκια φέτος διατήρησαν τον χρυσό σε τέταρτη συνεχόμενη μηνιαία αύξηση.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε κατά 0,7% στα 2.325,67 δολάρια η ουγγιά. Στο μεταξύ, ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου έχασε 0,9% στα 2.346,4 δολάρια η ουγγιά.

Ωστόσο, ο χρυσός αυξήθηκε κατά 1,8% σε επίπεδο μήνα. Στις 20 Μαΐου, η τιμή  έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 2.449,89 δολαρίων.

“Ο χρυσός υποχωρεί παρά την καλή έκθεση για τον πληθωρισμό και τις ηπιότερες καταναλωτικές δαπάνες, γεγονός που θα μπορούσε να υποδηλώνει βραχυπρόθεσμη εξάντληση σε αυτό που ήταν ένα αξιοσημείωτο ράλι το 2024”, δήλωσε ο Tai Wong, ανεξάρτητος trader μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

  • Tai Wong, CFA Senior Trader
  • Accomplished commodities and FX professional with over twenty years of sales & trading experience in Base and Precious Metals, financial and physical, Foreign Exchange, and Emerging Markets

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο Δείκτης Τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE) αυξήθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε ετήσια βάση έως τον Μάρτιο, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2,7%, όπως αναμενόταν.

Οι traders αύξησαν την Παρασκευή τα στοιχήματα ότι η Fed θα προβεί στην πρώτη μείωση των επιτοκίων της τον Σεπτέμβριο, μετά την έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ που έδειξε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει σημειώσει μικρή πρόοδο προς τον στόχο της Fed για 2% τον περασμένο μήνα.

  • Η πρόεδρος του Dallas Fed, Λόρι Λόγκαν, δήλωσε την Πέμπτη ότι πιστεύει ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να οδεύει προς τον στόχο της Fed για 2%, αλλά σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων.

χρυσού

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή spot του ασημιού υποχώρησε κατά 2,9% στα 30,28 δολάρια η ουγγιά, αλλά κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2022. Η Πλατίνα πρόσθεσε 1,2% στα 1.036,44 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο υποχώρησε κατά 4,5% στα 905,24 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο