Ο χρυσός υποχώρησε σε χαμηλό ενός μηνός σήμερα Παρασκευή

χρυσός

Ο χρυσός υποχώρησε σε χαμηλό ενός μηνός την Παρασκευή, παρά τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, επεκτείνοντας τη διόρθωση από το “αστρικό” ράλι του περασμένου μήνα καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν κέρδη, την ίδια στιγμή που οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι μειώθηκαν.

Ο χρυσός spot υποχωρούσε 0,1% στα 2.300,38 δολάρια ανά ουγγιά και καταγράφει τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση του.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ έκλεισαν με αμελητέα μεταβολή στα 2.308,6 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές εγκατέλειψαν γρήγορα τα κέρδη αφού εκτινάχθηκαν έως και τα 2.320,78 δολάρια αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειξαν ότι οι μισθοδοσίες πλην αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 175.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των οικονομολόγων για 243.000.

“Η αρχική άνοδος του χρυσού μετά τα στοιχεία για την απασχόληση οδήγησε σε σημαντικό κύμα κατοχύρωσης κερδών, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι “ταύροι” γίνονται πιο προσεκτικοί μετά το αξιοσημείωτο ράλι του Απριλίου”, δήλωσε ο Tai Wong, από τη Νέα Υόρκη. ανεξάρτητος trader μετάλλων.

Αν και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος, κάτι που θα ήταν υποστηρικτικό για τον χρυσό, ο οποίος δεν παρέχει απόδοση, αυτό ώθησε τους επενδυτές να στραφούν σε περιουσιακά στοιχεία μεγαλύτερου ρίσκου.

Το κλίμα είναι υπέρ του επενδυτικού ρίσκου, κάτι που μεταφράζεται σε μικρότερη ζήτηση για χρυσό, δήλωσε ο Chris Gaffney, πρόεδρος παγκόσμιων αγορών στην EverBank.

Ο χρυσός φάνηκε επίσης να αγνοεί σε μεγάλο βαθμό τη διολίσθηση στις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Το κίτρινο μέταλλο έχει υποχωρήσει κατά 5,7%, ή κατά περίπου 140 δολάρια, από τότε που έφθασε στο ιστορικό υψηλό του των 2.431,29 δολαρίων τον Απρίλιο, λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και των ισχυρών αγορών χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες.

“Υπάρχουν ανησυχίες ότι ο χρυσός θα μπορούσε να υποχωρήσει περαιτέρω εάν οι αγορές από την Ασία δεν εμφανιστούν ξανά. Θα μπορούσε να πέσει έως και στα 2.150 δολάρια χωρίς να προκαλέσει πραγματική ζημιά στις μακροπρόθεσμες προοπτικές”, πρόσθεσε ο Wong.

“Δεμένο” με τον χρυσό, το ασήμι υποχώρησε 0,9% στα 26,46 δολάρια και κατέγραψε επίσης εβδομαδιαία πτώση.

Ωστόσο, η πλατίνα κέρδισε 0,8% στα 957,05 δολάρια και σημείωσε εβδομαδιαία άνοδο, ενώ το παλλάδιο επίσης σημείωσε άνοδο 0,8% στα 943,37 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο