Ο Dow έσπασε το σερί των 8 ανοδικών- Στα ύψη η GameStop καθώς η φρενίτιδα των meme αναζωπυρώνεται

Fed

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν μικτά τη Δευτέρα, ενώ ένα ράλι μετοχών meme αναζωπυρώθηκε μετά από μια σειρά πρόσφατων κερδών της αγοράς. Οι επενδυτές έμειναν σε μεγάλο βαθμό σε κατάσταση αναμονής, με την προσοχή σε μια επερχόμενη έκθεση για τον πληθωρισμό να θεωρείται ως πιθανό όπλο εκκίνησης για μειώσεις επιτοκίων.

μετοχέςΟ S&P 500 (^GSPC) έκλεισε – 0,02% με τον Nasdaq στο +0,3%. Ο Dow Jones Industrial Average (^DJI) έσπασε το οκταήμερο σερί κερδών του, κλείνοντας με πτώση 0,2%.

Οι αγορές κυριαρχήθηκαν από ένα ράλι meme τη Δευτέρα.

Οι μετοχές της GameStop (GME) σημείωσαν άνοδο 74%, προσθέτοντας σε μια πρόσφατη άνοδο για τον λιανοπωλητή βιντεοπαιχνιδιών, καθώς οι μετοχές meme τραβούν ξανά τα πρωτοσέλιδα. Τα κέρδη ήρθαν καθώς το αστέρι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πιστώνεται με την εκκίνηση της φρενίτιδας των μετοχών meme του 2021, “Roaring Kitty, επέστρεψε από ένα διάλειμμα τριών ετών.

Οι μετοχές της AMC (AMC) κέρδισαν επίσης σχεδόν 80%.

Οι μετοχές επέστρεψαν ισχυρές τον Μάιο χάρη στα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και την αναβίωση της αισιοδοξίας για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve. Ο Dow σημείωσε οκτώ συνεχόμενες ημερήσιες νίκες την Παρασκευή αν και η έλλειψη οικονομικών ανακοινώσεων πιθανότατα έπαιξε ρόλο.

Μετά τα πρόσφατα καυτά στοιχεία για τον πληθωρισμό, οι αγορές ήταν πιο επιφυλακτικές, καθώς οι επενδυτές τιμολογούν όλο και περισσότερο το «no landing», όπου οι αυξήσεις των τιμών δεν έρχονται κάτω από τον στόχο της Fed, αλλά η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Αυτή η εβδομάδα φέρνει μια πλημμύρα οικονομικών ανακοινώσεων ως πιθανούς καταλύτες, με την ενημέρωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή την Τετάρτη να είναι το αστέρι. Η επικαιροποίηση του ΔΤΚ για τον Απρίλιο θα ρίξει φως στο εάν ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός στο δεύτερο τρίμηνο εν μέσω κάποιας πεποίθησης στη Wall Street ότι η έκθεση θα σηματοδοτήσει μια ταχύτερη κάθοδο και θα θέσει τις βάσεις για περισσότερες από μία μειώσεις επιτοκίων φέτος.

MOST ACTIVE

μετοχές

GAINERS

μετοχές

LOSERS

μετοχές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο