Ο Ευμορφίδης πουλάει (και κερδίζει), η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ αγοράζει (και οι μέτοχοι χάνουν)

Το ότι ο κ. Πωλ Ευμορφίδης αρέσκεται να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να προβάλλεται από τα ΜΜΕ, μέσω γραφικοτήτων ή εξυπνακισμών, λίγο μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει όμως όταν επιχειρηματικές πράξεις εταιριών του Ομίλου του, αγγίζουν τα όρια της ηθικής και της εντιμότητας και αδικούν τους μετόχους της εισηγμένης εταιρίας του.

  • Την είδηση, την “αλιεύσαμε” από τη στήλη “dark room” του mononews.gr (δείτε την εδώ). Με δυο λόγια, λέει: Ο “’Σύλλογος προς Διάδοσιν των Ελληνικών Γραμμάτων’’ προκήρυξε πλειοδοτική δημοπρασία για ακίνητο, επί της οδού Φειδίου 8, του οποίου, ο ανωτέρω Σύλλογος είχε την κυριότητα και διαχείριση. Με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, στο ακίνητο μπορεί να υπάρξει δομημένη επιφάνεια 1.920 τ.μ., κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ξενοδοχείο δυναμικότητας 40 έως 50 δωματίων, ή κτίριο άλλης χρήσης.

Εκτιμήτρια, πιστοποιημένη από το υπουργείο Οικονομικών, “εκτίμησε” το ακίνητο στο ποσό των …€ 310.000! Τελικά, τον Ιανουάριο του 2022, βγήκε σε πλειστηριασμό και η μοναδική προσφορά, ύψους € 510.000 κατατέθηκε από την εταιρία “Hotel Cluster Μονοπρόσωπη τουριστική και ξενοδοχειακή ΑΕ” (δείτε εδώ), συμφερόντων της οικογένειας Ευμορφίδη, βασικής μετόχου της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ.

  • Στη συνέχεια, εκτιμητής που προσλήφθηκε από την “Hotel Cluster”, εκτίμησε την αξία του ακινήτου σε € 4,4 εκατομμύρια. Και αμέσως βρέθηκε αγοραστής, η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ, η οποία θα το αγοράσει, στη συμφέρουσα τιμή των € 4,1 εκατομμυρίων, χρησιμοποιώντας κεφάλαια που άντλησε το καλοκαίρι, κατά τη δημόσια εγγραφή για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο, μεταβάλλοντας έτσι τον αρχικό της σχεδιασμό.

Και η απορία όλων είναι, “γιατί δε συμμετείχε απ’ ευθείας στον πλειστηριασμό, η “ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ”; Η απάντηση στην αφελή αυτή απορία είναι, “επειδή έτσι γίνονται οι δουλειές”.

  • Κι αν απορείτε γιατί η συγκεκριμένη ΑΕΕΑΠ δε μπορεί να δει “άσπρη μέρα” στο Χρηματιστήριο, η απάντηση στην εύλογη απορία είναι ότι, “στο Χρηματιστήριο, οι επενδυτές δεν είναι ηλίθιοι”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ@eurocapital.gr

**

ΣΣ ΒΑΠ: ΠΟΛΥ ΗΠΙΟ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ του φίλτατου Γιάννη… Πάρα πολύ… Εχουμε ήδη αναφερθεί σε άλλα ανδραγαθήματα του κ. Πώλ, φυσικά και θα επανέλθουμε…

  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ…

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ… μιας εταιρίας που πολύ πρόσφατα τιμωρήθηκε για παράβαση της πολεοδομίας με ετήσιο παρακαλώ πρόστιμo 2.3 εκατομμύρια ευρώ σε μια εταιρία που έβγαλε το 2022 ΚΜΦ ούτε 2 εκατ. ευρώ και αυτό αφού αναπροσάρμοσε λογιστικά τα ακίνητα της κατά 2.3 εκατ. ευρώ.

*****

  • ΤΥΦΛΑ να έχει ο Γιάνης… 

ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ – ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

  • ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020 – ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ και βλέπαμε…

Έκλεψε την παράσταση η εμφάνιση του ιδρυτή της Coco-Mat, Πολ Ευμορφίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Και ο λόγος δεν ήταν άλλος από τα σανδάλια που επέλεξε να φορέσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος βρέθηκε στο δείπνο που παρέθεσε η Ελληνική Προεδρεία προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας

Η γραβάτα δε μου λέει τίποτα» - Ποιος είναι ο επιχειρηματίας ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο