Ο Huang εξαργυρώνει το ράλι της Nvidia με πώληση μετοχών αξίας 169 εκατ. δολαρίων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia Corp. (NVDA), Jensen Huang, ρευστοποίησε μετοχές αξίας σχεδόν 169 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο, τις περισσότερες που έχει πουλήσει σε ένα μήνα, καθώς η ακόρεστη ζήτηση για τα τσιπ που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία της τεχνητής νοημοσύνης οδήγησε τη μετοχή σε νέα ύψη.

Η πώληση 1,3 εκατομμυρίων μετοχών, η πρώτη του έτους, ήρθε κατά τη διάρκεια ενός μήνα που η αγοραία αξία της Nvidia αυξήθηκε πάνω από τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά. Αυτό την έκανε για λίγο την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο και ώθησε τον 61χρονο Huang στη σπάνια ομάδα των υπερ-πλούσιων με περιουσίες άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Nvidia

Η σειρά των συναλλαγών εκτελέστηκε στο πλαίσιο ενός σχεδίου συναλλαγών που εγκρίθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις καταθέσεις. Η Nvidia αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το κυρίαρχο μερίδιο της Nvidia στην αγορά των high-end επιταχυντών την έχει καταστήσει έναν από τους μεγαλύτερους ωφελημένους από την τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης.

Λόγω των κερδών άνω του 150% της μετοχής από την αρχή του έτους, η καθαρή περιουσία του Huang έχει υπερδιπλασιαστεί αυξήθηκε κατά 63,7 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας κατατάσσεται τώρα στην 13η θέση του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg με περιουσία 107,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν είναι πάντως ο μόνος που πουλάει εμπιστευτικά. Τα στελέχη και οι διευθυντές της εταιρείας ξεφόρτωσαν μετοχές αξίας άνω των 700 εκατ. δολ.κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ένα ποσό σε δολάρια που επισκιάζει οποιαδήποτε άλλη περίοδο στην ιστορία της εταιρείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο