Ο Λογικός: Αφού έγινε και αυτό, όλοι μπορούν να ελπίζουν σε αυτή τη ζωή… (19.6.2023)

Μία εβδομάδα λοιπόν πριν τις κρίσιμες εκλογές της επόμενης Κυριακής. Κρίσιμες, όχι μόνο για την επίτευξη αυτοδύναμης κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για το μέλλον της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου το τοπίο αρχίζει να θολώνει γιατί η δεύτερη θέση αρχίζει να πρασινίζει ειδικά αν υπήρχε μεγαλύτερη απόσταση από τις δεύτερες εκλογές.

  • Οι απανωτές γκάφες και δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και για το τελευταίο τραγικό συμβάν του ναυαγίου αλλά και την υπόθεση της Ροδόπης, τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε επιστροφή στα ποσοστά ενός μικρού κόμματος.
Πιθανότατα αυτή η χρηματιστηριακή εβδομάδα πριν τις εκλογές θα διαφέρει από αυτή των προηγούμενων όπου πολλοί φοβήθηκαν να πάρουν το στοίχημα αφού δεν περίμεναν τόσο μεγάλη διαφορά υπέρ του Κυριάκου.
Οι δημοσκοπήσεις ανεβάζουν την διαφορά μέχρι και πάνω από 24% πράγμα το οποίο ίσως προεξοφλήσει θετικά το χρηματιστήριο τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις πριν το τελικό αποτέλεσμα.
  • Αναλυτικότερα τώρα στις σταθερές επιλογές μας
ΔΕΗ Την προηγούμενη φορά όσοι δεν πόνταραν στο εκλογικό αποτέλεσμα την είδαν να ανοίγει από 8,18€ στα 8,90€ και στα 10,18€ πια. Αυτή την φορά η αγορά δεν θα περιμένει την Κυριακή των εκλογών και θα λάβει έγκαιρα θέση στον απόλυτο μετεκλογικό τίτλο. Το απόλυτο μη τραπεζικό blue chip που θα πρέπει να έχουν όλοι.
**
CENERGY Επίσημα και με την βούλα στον FTSE25. Όπως είχαμε γράψει (από το 2020) έρχονται μεγάλες αποδόσεις για την μετοχή της επόμενης πενταετίας και ακόμα είμαστε στην μέση του ταξιδιού. Απανωτές εκθέσεις με υψηλές τιμές στόχους αλλά έρχονται και νέες υψηλότερες όπως και μία από ξένο οίκο που θα εντυπωσιάσει. Το σίγουρο είναι ότι όσοι πουλάνε το μετανιώνουν γρήγορα.
**
TITC Από την περιοχή του 10,70 ένθερμοι υποστηρικτές και ας μας έλεγαν ότι ήταν ακριβός. Ήρθαν τα αποτελέσματα που τους έβαλαν όλους στη  θέση τους. 17,20€ πια ο τίτλος ολοταχώς για το κρίσιμο σημείο των 19,80€ όπου υπάρχει περίπτωση να το διασπάσει με την μία και μετά δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο.
  • Αυξάνεται η ζήτηση για τσιμέντο παγκοσμίως αλλά πρώτα απ´όλα στην Ελλάδα όπου ο κατασκευαστικός κλάδος ανεβάζει στροφές. Γράφαμε πριν 6 μήνες μόλις, ότι ήταν το απόλυτο ξεχασμένο blue chip στην τιμή των 11€ τότε.
**
ΒΙΟΧΑΛΚΟ Εδώ το έργο μόλις ξεκινάει. Με τις εισηγμένες θυγατρικές ΕΛΧΑ και Cenergy (85% & 80% τα ποσοστά της) να αποτιμώνται αθροιστικά στα 2 δις, η κεφαλαιοποίηση της Βιοχάλκο δεν μπορεί να μείνει για πολύ στα επίπεδα των 1,6δις. Η Noval θα εισαχθεί τον Οκτώβριο στο χρηματιστήριο.
  • Η Σιδενόρ επίσης ευνοείται από την παγκόσμια συγκυρία. Η τεράστια ρευστότητα που θα αποκτήσει ο Όμιλος θα κατευθυνθεί στην μείωση του δανεισμού του και τότε τα αποτελέσματα εκτός από εντυπωσιακά θα είναι και ποιοτικά.
**
ΕΧΑΕ Είναι αστείο να συζητάμε ότι η σημερινή κεφαλαιοποίηση της στα 300εκ.€ αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Σε πρώτη φάση το λιγότερο 500εκ. θα μπορούσε να προεξοφλήσει ένα μικρό μέρος από αυτά που έρχονται για την ελληνική αγορά.
**
ΤΡΑΠΕΖΕΣ Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα πρωτοστατήσουν με την επερχόμενη επενδυτική βαθμίδα. Ίσως πιο δελεαστικές η Πειραιώς και η Alpha αλλά δεν θέλουμε να αδικήσουμε καμία.
**
ΟΤΕ Επιτέλους ξαναμοιράζει χαμόγελα μία μετοχή που υποαπέδιδε σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Και ακόμα νωρίς είναι να μιλήσουμε για στόχους και πανηγυρισμούς .
**
ΑΔΜΗΕ Αφού έγινε και αυτό όλοι μπορούν να ελπίζουν σε αυτή τη ζωή.
**
ΑΡΑΙΓ Στεγνώνουν καλά την περιοχή των 10€.
**
ΠΕΡΦ Πάνω που είχαμε απογοητευθεί, ξαναπάτησε γκάζι. Έξυπνα το χειρίζεται ο market maker αποφεύγοντας έτσι τους γρήγορους.
**
ΜΟΤΟ Τελείωσε ο «ενοχλητικός» που πουλούσε άτσαλα ακόμα και μία μέρα πριν κόψει το μέρισμα. Τα ίδια έκανε και στα 8€ στο ΑΡΑΙΓ και είδατε τι έγινε.
**
ACAG Κάνει βάση στα ψηλά του. Ενδιαφέρον πότε θα κόψει την 1/1 . Έχει μέλλον μπροστά του και έρχεται και σοβαρό νέο.
  • Και μερικά ξεχωριστά σποτ-άκια
ΙΝΚΑΤ Από ένα λάθος πακέτο (ιντρακόμ θέλανε ιντρακάτ άλλαξαν σύμφωνα με φήμες της αγοράς) πήρε και αυτή μπρος. Χαρακτηριστικό της δίψας της αγοράς αλλά και της δέουσας προσοχής για όσα θα έρθουν στο μέλλον.
**
ΙΑΤΡ Αθόρυβα 1,76€, με κεφαλαιοποίηση που προκαλεί απορίες και βάζει σε σκέψεις…
**
ΛΟΥΛΗΣ Και με το 3 μπροστά φθηνός είναι, αρκεί να υπάρξει ένα επαγγελματικό χέρι να ασχοληθεί.
**
ΣΙΔΜΑ: Σίγουρες ουράνιες πωλήσεις και εισόδημα μεγάλο…
Καλή σας νύχτα και καλή εβδομάδα να έχετε
Ο ΛΟΓΙΚΟΣ σας

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

****

Σ.Σ economicomarkets: 

  • Οι Συνεργάτες μας καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Δεν ασκούμε καμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνούμε με τις δικές τους.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο