«Ο Μακρόν να μας καλέσει να κυβερνήσουμε» είπε ο Μελανσόν

«Ο Μακρόν να μας καλέσει να κυβερνήσουμε» είπε ο Μελανσόν

Δηλώσεις κάνει ο Ζουρντάν Μπαρντελά

«Όλα ξεκινούν σήμερα», τόνισε ο Ζουρντάν Μπαρντελά, μετά τα αποτελέσματα που δείχνουν τρίτη την Εθνική Συσπείρωση. «Θα είμαστε στο πλευρό του γαλλικού λαού», είπε, μιλώντας στους συγκεντρωμένος, κι ενώ επικρατεί εμφανής απογοήτευση

«Το κυβερνητικό μέτωπο είναι εδώ, ακόμη και μετά από 7 χρόνια στην εξουσία», λέει το περιβάλλον του Μακρόν

«Το κυβερνητικό μπλοκ δεν είναι νεκρό, είναι εδώ, ακόμη και μετά από επτά χρόνια στην εξουσία», σχολίασε το Ελιζέ.

Το περιβάλλον του Μακρόν είπε στο BFMTV ανέφερε ότι «το ερώτημα θα είναι αν μπορεί να συγκροτηθεί ένας συνεκτικός συνασπισμός, που θα φτάσει τους 289 βουλευτές».

«Τα αποτελέσματα δεν απαντούν στο ερώτημα “ποιος θα κυβερνήσει”» τόνισε το Ελιζέ

«Πρώτος ο Μελανσόν, ακολουθούν Μακρόν και Λεπέν – Απόλυτη ανατροπή

Πώς διαμορφώνονται οι έδρες σύμφωνα με τα exit polls

Μακρόν Μελανσόν

Για νίκη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και της Αριστεράς κάνει λόγο ο γραμματέας του δσοσιαλιστικού κόμματος, που πήρε τον λόγο μετά τον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν δεν θα κάνει δηλώσεις

Το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα κάνει δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Ο Μακρόν, αν και δεν κέρδισε στις εκλογές, βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν τρίτο.

Εξελέγη στην Κορέζ ο Φρανσουά Ολάντ

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξελέγη στην Κορέζ,δείχνουν τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα. Η νίκη του έρχεται σε συνέχεια της μεγάλης νίκης του Νέου Λαϊκού Μετώπου, με το οποίο συστρατεύτηκε ο Ολάντ.

Δηλώσεις κάνει ο Ζαν Λυκ Μελανσόν

Καταχειροκροτούμενος κάνει δηλώσεις ο αρχηγός του Νέου Λαϊκού Μετώπου Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο «πέτυχε ένα αποτέλεσμα που μας είπαν ότι ήταν αδύνατο. Ο γαλλικός λαός απέρριψε ξεκάθαρα το χειρότερο σενάριο και σήμερα το βράδυ η Εθνική Συσπείρωση απέχει πολύ από το να έχει την απόλυτη πλειοψηφία. Το αντίθετο μάλιστα», είπε ο Μελανσόν.

«Ο Μακρόν πρέπει να παραδεχτεί την ήττα του» είπε ο Μελανσόν, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να φύγει. «Ο πρόεδρος έχει καθήκον να καλέσει το Νέο Λαϊκό Μέτωπο να κυβερνήσει» τόνισε και δεσμεύτηκε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του, μόνο το πρόγραμμά του και ολόκληρο το πρόγραμμά του», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο