Ο μεθοδικός σερίφης ⭐️⭐️⭐️: Η τάση δεν αλλάζει- Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καταλύτης- Θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα- ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΓΕΚ

Μπροστά σε κάθε γεγονός όταν όλοι οι άλλοι κρύβονται και με τον κίνδυνο να εκτεθούμε, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε.
 • Δεν υποχρεώνουμε κανένα να ακολουθήσει! Κατά τη κρίση τους ας κρατήσουν τα πιο σημαντικά και ας κινηθούν όπως επιθυμούν.
Εκείνο όμως που δεν πρέπει να ξεχνούν είναι ότι έχουμε μείνει λίγοι και ρομαντικοί όταν η μεγαλύτερη μάζα έχει αποχωρήσει  και κάποιοι τελευταίοι το μόνο που επιδιώκουν είναι να μολύνουν μέσω της παραπλάνησης.
 • Στην αγορά μας τώρα… Εύχομαι να μην δούμε κάτω από 1400 μονάδες.
Αν όμως γίνει, τότε  ενεργοποιείται ένα μεγάλο χάσμα πού μπορεί να είναι καλό για τη μετέπειτα πορεία της αγοράς , εννοώ σπάζοντας τις 1500 μονάδες όμως δεν θα ήθελα να το αναφέρω γιατί από τη φύση μου είμαι από τη μεριά των αισιόδοξων.
 • Η τάση δεν αλλάζει, πάντα συζητάμε ότι οι διορθώσεις είναι θεμιτές αρκεί να τις αντέχουμε.
Καμία φορά επειδή οι μεγάλες πτώσεις είναι επίπονες θα συνιστούσα να μην είμαστε ανοιχτοί σε margins, μετοχοδάνεια με εγγύηση άλλων μετοχών, και σε συμβόλαια παραγώγων που δεν μπορούμε να στηρίξουμε.
 • Η ελαφρώς μείωση της έκθεσης είναι υγεία, μας παρέχει ψυχραιμία και συνάμα καθαρό μυαλό σε κάθε μας απόφαση.
****
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καταλύτης για να τροφοδοτήσει την αγορά σε νέα υψηλά ενώ ο κίνδυνος των Ευρωεκλογών είναι μπροστά μας.
 • Τα γκάλοπ βγάζουν 32-33% , εμείς λέμε μακάρι να μείνει εκεί και προς τα πάνω, ενώ κανείς δεν γνωρίζει οι ξένοι επενδυτές σε ποιο σημείο στα ποσοστά ψήφων ενεργοποιείται το θετικό η το αρνητικό τους σενάριο.
Σε κάθε περίπτωση αν τα ποσοστά πέσουν κάτω από 31% η εβδομάδα δεν θα ξεκινήσει καλά, όμως θα είναι ευκαιρία τοποθετήσεων γιατί μας περιμένει η πιστοληπτική αξιολόγηση και στις εθνικές εκλογές ο Ελληνικός λαός θα ψηφίσει σταθερότητα.
Χρονοδιάγραμμα αγορών με στόχο καλό Σεπτέμβρη, ειδικά αν ακολουθήσουν κάποια placements
***
Στις γενικές συνελεύσεις των τριών εταιρειών του ομίλου Intracom ειπώθηκαν πράγματα που προκαλούν αίσθηση.
 • Οι δημοσιογράφοι, αν εξαιρέσουμε μια ερώτηση περί της ασφαλιστικής στην αξία της KΛΟΥΚΙΝΑΣ  με την Properties και τις διαθέσεις που έχει ο Σωκράτης για την Ιντραλοτ, δεν πήραν χαμπάρι.
Κάπου τους δίνω ένα δίκιο γιατί έγραφαν, δεν άκουγαν ενώ τους είχαν μείνει ερωτήματα από την προηγούμενη μέρα της πρώτης και δεύτερης συνέλευσης.
 • Στην δική μου ανάλυση  που έκανα, διαπίστωσα ότι αν είναι να συμβούν αυτά που ευθαρσώς είπαν, τότε θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Οι παλαιοί έλεγαν οι μετοχές από τα υψηλά ετών πάνε στα χαμηλά ετών και μετά επιστρέφουν στα υψηλά και μάλιστα τα σπάνε.
Σε κάθε του δήλωση ο master δικαιολογούσε έμπρακτα ότι έλεγε !!
****
Παρασκευή απόγευμα πιθανόν να μάθουμε τη τρίτη επιστροφή της ΦΒΜΕΖΖ.
 • Στα ΜΕΖΖ η φάμπρικα των εισπράξεων είναι τα σπλάχνα τακτοποίησης που επιδιώκουν να πετύχουν πάση θυσία αρμόδιοι φορείς μας προπαντός Ελληνική κυβέρνηση και όλες οι χώρες τις Ευρώπης.
Αν κρατούν τα ακίνητα στα μετόπισθεν οι servicers το βρίσκω λογικό καθώς στην Ιταλία με αυτό το τρόπο έφτασαν στο 115% των στόχων ! Πώς ξεπέρασαν φτάνοντας σε αυτό το θεόρατο ποσοστό θα σας το πούνε οι διάφοροι επαγγελματίες ακινήτων απο αρχιτέκτονες , πολ/κοι μηχανικοί μέχρι καί μεσίτες.
 • Χωρίς κάτι έκτακτο (θα μετρηθεί ως έξτρα),  απόδοση 17-18% τέτοια εποχή ποιός δίνει;
****
Στον ΟΠΑΠ υπάρχει κάτι που τον ενοχλεί απο εξωτερικό ; υπάρχει κάτι που έχει να κάνει για τη μελλοντική συστηματική μείωση του μερίσματος η το σπάσιμο του μονοπωλίου;
Μάλλον έχει επηρεαστεί απ το γενικό κλίμα παρά με τα όσα ανέφερα.
Στον ΟΤΕ η εποχή των ευρυζωνικών έχει να κάνει με τη ΔΕΗ η υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε;
 • Αν με ρωτάτε ποια θα διάλεγα η ΔΕΗ είναι η επιλογή που συνδυάζει ενέργεια και τηλεφωνία.
 • Αν έπαιζα ένα γρήγορο στοίχημα θα ηταν η ΓΕΚ γιατί αν πιστέψουμε τη πώληση της ΤΕΝΕΡΓ λογικό να βγει κερδισμένη η πρώτη. Αν συμβεί η όχι, μόνο ο βασικός μέτοχος γνωρίζει.

*****

Είς το επανιδείν
 
τάση
(Ο μεθοδικός σερίφης ⭐️⭐️⭐️)
 • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο