Ο μεθοδικός σερίφης ⭐️⭐️⭐️: Οι αγορές ιδίων στον ΟΠΑΠ, τα ΦΒ και ΣΑΝΜΕΖΖ, ο όμιλος ΙΝΤΡΑΚΟΜ με τα σημαντικά deals και κλείνουμε με ΙΝΤΕΑΛ

Οι αγορές ιδίων στον ΟΠΑΠ, τα ΦΒ και ΣΑΝΜΕΖΖ, ο όμιλος ΙΝΤΡΑΚΟΜ με τα σημαντικά deals και κλείνουμε με ΙΝΤΕΑΛ

Τον τελευταίο καιρό εγείρονται (δεν μας είχε συνηθίσει) διάφορα ερωτήματα με την χρηματιστηριακή συμπεριφορά του ΟΠΑΠ. Κάποιοι εύλογα θα είχαν την απορία, αν δεν υπήρχε η αγορά ιδίων η πίεση θα έφερνε μεγαλύτερη πτώση τις τιμής στη μετοχή;

Ένα άλλο ερώτημα… Γιατί δεν ξεκίνησαν τις αγορές σε χαμηλότερες τιμές παρά από τα υψηλά των τιμών; Λογικό λοιπόν να ψάχνει το επενδυτικό κοινό την αιτία/ες βάζοντας στο μυαλό διάφορα σενάρια.

Αιτία είναι τα αποτελέσματα; ‘Η υπάρχει κάτι άλλο που έρχεται από εξωτερικό; Αν μας ρωτήσετε τι ισχύει, ειλικρινά δεν θα είμασταν σε θέση να απαντήσουμε. Προς το παρόν η εικόνα της μετοχής δεν είναι καλή και ότι είναι θα φανεί σύντομα.

*****

ΦΒΜΕΖΖ και ΣΑΝΜΕΖΖ ανακοίνωσαν εισπράξεις τοκομεριδίων μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη τρίμηνη περίοδο. Το σημαντικότερο όμως δεν έχει να κάνει με την σύγκριση, παρά με τις εισπράξεις.

  • Το νερό στο αυλάκι τώρα μπαίνει και όσο περνάει ο καιρός η ροή θα αυξάνεται σε αποδοτικότητα. Αν στη περίπτωση του ΦΒΜΕΖΖ ενσωματώσει και τα 6 εκ. ευρώ από τα κέρδη ίσως φθάσει το 0,018 η νέα επιστροφή κεφαλαίου.

Μια έβδομαδα έχει μείνει για κλείσιμο μήνα και μέχρι τώρα έχουμε σε σχέση με πέρσι 60% παραπάνω εισπράξεις από πλειστηριασμούς και οι ρυθμίσεις θα περάσουν το 120%. με λίγα λόγια πάει τραίνο.

*****

Στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ αν έχουμε σήμερα ανακοινώσεις για μια ή περισσότερες επιχειρηματικές συμφωνίες θα εξαρτηθεί από την διάθεση του sir Σωκράτη. Μπορεί λ.χ να ξεκινήσει με Ασφάλειες και να καταλήξει με νέο μοντέλο real estate και ΚΛΜ. Αν είναι ένας η δύο η τρεις εφοπλιστές θα φανεί.

  • Με την ευχή ο Θρύλος να στεφθεί κυπελλούχος, την επόμενη ημέρα για τους μετόχους τις ΙΝΤΡΑΛΟΤ ο πρόεδρος θα είναι χαρούμενος, χαλαρός και πιο διαχυτικός. Σίγουρα θα του ξεφύγουν κουβέντες!

Μορφωμένος άνθρωπος είναι, ας τα πει σε όποια ξένη γλώσσα θέλει.

*****

Στην ΙΝΤΕΆΛ σχεδόν έχουν τελειώσει οι συζητήσεις και μέρος των μετρητών θα πιάσουν τόπο σε διαχείριση. Τι είδους διαχείριση ας το πούνε οι ίδιοι.

*****

Είς το επανιδείν
 
ΟΠΑΠ
(Ο μεθοδικός σερίφης ⭐️⭐️⭐️)
  • Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς τους. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο