Ο οίκος S&P αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Κύπρου σε ΒΒΒ+

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου σε ΒΒΒ+, από ΒΒΒ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s το βράδυ της 14ης Ιουνίου διατηρώντας θετικές τις προοπτικές, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο “Α-2”.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο οίκος S&P’s αιτιολογώντας την αναβάθμιση, η Κύπρος σημείωσε πέρσι το υψηλότερο ενοποιημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα στην Ευρωζώνη και αναμένει ότι μέχρι το 2027 το δημόσιο χρέος θα πέσει κάτω από το 60% του ΑΕΠ. Υπογραμμίζεται ότι πριν μία εβδομάδα στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο νόμισμα σε “BBB+” από “BBB”, είχε προχωρήσει και η Fitch.

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη

Την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τον οίκο S&P εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. “Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας, της 5ης κατά σειρά από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου, αυτή τη φορά από τον διεθνή Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s, η οποία επιβεβαιώνει τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας”.

Το γεγονός ότι ο διεθνής Οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας από ΒΒΒ σε ΒΒΒ+ διατηρώντας ταυτόχρονα τις προοπτικές ως θετικές, υπέδειξε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, “αποδεικνύει την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης που βασίζεται στο τρίπτυχο: δημοσιονομική υπευθυνότητα, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και συνεχείς μεταρρυθμίσεις. Η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι, ανάμεσα σε άλλα, απαραίτητα συστατικά για τη διατήρηση της κυπριακής οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία”.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο