Ο πληθωρισμός ωθεί υψηλότερα την Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται σε θετικό έδαφος στην έναρξη της συνεδρίαση, ενισχυμένες από τον ψυχρότερο από το αναμενόμενο πληθωρισμό του Μαΐου πριν από την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,9%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,8%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί άνοδο 1,2%

Συνεδρίαση Fed, στοιχεία ΔΤΚ

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο σε ετήσια βάση τον Μάιο, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 3,3% τον περασμένο μήνα, επιβραδύνοντας ελαφρώς από το 3,4% τον Απρίλιο. Σε μηνιαία βάση, η μέτρηση επιβραδύνθηκε στο 0,0% από 0,3%.

Αυτά τα στοιχεία έδειξαν μια πιθανή χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Federal Reserve βλέπουν τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.

Η Fed ολοκληρώνει τη διήμερη συνεδρίασή της αργότερα στη συνεδρίαση και αναμένεται ευρέως να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια.

Οι αγορές ελπίζουν ότι η Fed θα επισημάνει πιθανές μειώσεις επιτοκίων, ειδικά αφού οι ομόλογοί της, ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, άρχισαν να μειώνουν τα επιτόκια νωρίτερα τον Ιούνιο.

Ωστόσο, η γενική συναίνεση είναι ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια μόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς η αγορά εργασίας των ΗΠΑ παραμένει ισχυρή και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό αυξημένες.

Εταιρικά νέα

Η αγορά τεχνολογίας παρέμεινε στο επίκεντρο την Τετάρτη, με τη μετοχή της Oracle (NYSE:ORCL) να σημειώνει άνοδο 9%, αφού ο όμιλος τεχνολογίας υπολογιστών ανακοίνωσε δύο νέες συνεργασίες με την OpenAI και την Google (NASDAQ:GOOGL) Cloud σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την εμβέλεια της υποδομής AI, αποκαλύπτοντας παράλληλα μια υγιή πρόβλεψη για αύξηση των εσόδων κατά το οικονομικό έτος 2025.

Η μετοχή της Rubrik (NYSE:RBRK) πραγματοποιεί άνοδο άνω του 3%, αφού η εταιρεία διαχείρισης δεδομένων cloud ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου.

Τα ADRs της Nio υποχωρούν κατά 1,2%, μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα επιβάλει υψηλότερους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων, έως και 38%.

Το αργό ενισχύεται από την αισιοδοξία της ζήτησης

Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν την Τετάρτη, ενισχυμένες από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ καθώς και από τις αισιόδοξες απόψεις για την παγκόσμια ζήτηση.

Μέχρι τις 09:35 ET, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται 1,7% υψηλότερα στα 79,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 1,6% στα 83,25 δολάρια το βαρέλι.

Αυτό επισκίασε μια πτωτική μηνιαία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, στην οποία ο οργανισμός με έδρα το Παρίσι μείωσε την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης αργού για το 2024 κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως στα 960. 000 bpd, επικαλούμενος την υποτονική κατανάλωση στις ανεπτυγμένες χώρες.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη, έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ συρρικνώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η κατανάλωση καυσίμων στις ΗΠΑ αυξάνεται με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Η επίσημη εβδομαδιαία έκθεση αποθεμάτων από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ αναμένεται αργότερα στη συνεδρίαση.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο