Ο Κώστας Αποστολίδης, με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιούργησε μια επιχείρηση–πρότυπο, έναν πολυεθνικό όμιλο με παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Γερμανία και Σλοβενία.
Η διοίκηση του ΣΕΒ με θλίψη αποχαιρετά τον πρωτοπόρο επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη, ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρίας Raycap, που έφυγε πολύ νωρίς, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά στον χώρο της βιομηχανικής έρευνας & καινοτομίας και της παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.
Ο Κώστας Αποστολίδης, με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιούργησε μια επιχείρηση–πρότυπο, έναν πολυεθνικό όμιλο με παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Γερμανία και Σλοβενία, που σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά των τηλεπικοινωνιακών και βιομηχανικών και ενεργειακών υποδομών.
Ο Κώστας Αποστολίδης πίστευε στον ρόλο της επιχειρηματικότητας ως δύναμης ανάπτυξης και προόδου. Με την εταιρία του μέλος στον ΣΕΒ, ο ίδιος αθόρυβα και με συνέπεια στήριξε τη δράση του Συνδέσμου, με έμφαση στην Καινοτομία. Συγχρόνως, ως επιχειρηματίας και ως ενεργός πολίτης, υποστήριζε με συνέπεια το έργο του ΙΟΒΕ, του ΕΛΙΑΜΕΠ, και του Junior Achievement Greece.
Στην οικογένειά του και στους συνεργάτες του η διοίκηση του ΣΕΒ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια.
*****
ΣΣ
Στην πόλη της Δράμας ευτύχησαν να έχουν έναν πραγματικό πατριώτη. Έναν άνθρωπο, πρωτίστως και μετά πετυχημένο επιχειρηματία, ο οποίος έκανε τρόπο ζωής την προσφορά στον τόπο του. Ο άνθρωπος αυτός, ονόματι Κώστας Αποστολίδης, απεβίωσε, αλλά η προσφορά του θα μείνει ανεξίτηλη στην Δράμα και «φωτεινός φάρος» για τους επόμενους ευεργέτες. Ευεργέτης! Σπάνιο είδος στην Ελλάδα σήμερα! Ο εκλιπών Κώστας Αποστολίδης ανήκει στο σπάνιο αυτό είδος.
- -Το μεγάλο του όραμα ήταν η αναμόρφωση του κέντρου της πόλης της Δράμας. Η εταιρεία του, Raycap, χρηματοδότησε την μελέτη του έργου με 480.000 ευρώ! Και την ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό γραφείο, που ανέλαβε την ανάπλαση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού στην Αθήνα!
Επίσης, χρηματοδότησε με 120.000 ευρώ τις μελέτες για τις γέφυρες των χειμάρρων Αρκαδικού και Καλλιφύτου. Ο κατάλογος των δωρεών είναι μακρύς. Μεταξύ αυτών και η δωρεά για την μελέτη του κολυμβητηρίου της Δράμας. Το παλιό κατεδαφίστηκε και κατασκευάζεται καινούργιο στην θέση του.
Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στα αμερικανικά πανεπιστήμια Harvard και McGill. Ίδρυσε τη Raycap στο τέλος Ιουνίου 1987, όταν οραματίστηκε μια εταιρεία στον γενέθλιο τόπο του που θα αναδείκνυε την καινοτομία στον τομέα της ηλεκτρικής προστασίας. Σύντομα η Raycap έγινε ένα από τα μεγαλύτερα brands παγκοσμίως και κατέκτησε τις διεθνείς αγορές, ενώ εργαζόταν ακούραστα νυχθημερόν διατηρώντας τη θέση του προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Με έδρα τη Δράμα, η εταιρεία διαθέτει ισχυρή παρουσία εκτός από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ (με μονάδες, σε Αϊντάχο, Νότια Καρολίνα και Νιου Τζέρσι), την Γερμανία και την Σλοβενία ο όμιλος διαθέτει σήμερα θυγατρικές και στην Κύπρο, την Γαλλία, την Ρουμανία και την Κίνα.
Στις καινοτομίες της εταιρείας περιλαμβάνονται μια σειρά προϊόντων για τη θωράκιση σε εισόδους, ραντάρ αεροδρομίων, ανεμογεννήτριες, τηλεπικοινωνίες, σταθμούς κινητής τηλεφωνίας.

