(ΟΑΚ) 26 Ιουνίου 2024- Χ.Α: Μιλάω για σένα, το Κορόιδο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου

Ναι σήμερα είσαι ο πρωταγωνιστής ή μάλλον το τιμώμενο πρόσωπο στο άρθρο αυτό. Και φυσικά μιλάω για σένα. Το Κορόιδο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Πριν από αρκετά χρόνια είχα αγοράσει 2 παντελόνια σε ένα από τα ακριβά Brands του  Golden hall. Προθυμοποιήθηκαν οι άνθρωποι να μου τα κοντύνουν μιας και οι προδιαγραφές τους μάλλον για τον Αντετοκούμπο ήταν και για να μην τρέχω στον Ράφτη και κάνω διπλές δοκιμές τους τα άφησα.

Δύο μέρες μετά κατά την φάση της παραλαβής, διαπίστωσα ότι  το κατάστημα είχε βάλει 30% εκπτώσεις και η παραλαβή των παντελονιών μου, πληρωμένα στο 100% και πλέον προσφερόμενων στο 70% την ιδιά μέρα που τα παραλάμβανα με έκανε να αισθανθώ τουλάχιστον αμήχανα για να μην πω άσχημα.

Η υπεύθυνη του καταστήματος κατάλαβε το οξύμωρο της υπόθεσης και αφού πήρε την άδεια από τα κεντρικά της εταιρίας μου πρόσφερε έκπτωση κάνοντας με να αισθανθώ λιγότερο χαζός. Ανταμείφθηκε δε για την πράξη της, κρατώντας με πιστό πελάτη για όλα τα χρόνια που πέρασαν.

Παρόμοιά αντιμετώπιση με γνώμονα το καλό του πελάτη είχα από μια εταιρία ηλεκτρικών με ζημιά λίγων ημερών μετά την λήξη της εγγύησης που καλύφθηκε πάρα ταύτα από την εταιρία. Σε όλες τις περιπτώσεις σημαντικότατο στοιχείο η διασφάλιση της αξιοπρέπειας  και ικανοποίησης του πελάτη, και η αποφυγή με οποιονδήποτε τρόπο να θεωρήσει τον εαυτό του αδικημένο.

  • Και σας κάνω αυτόν τον πρόλογο για να πάμε στο Ελληνικό χρηματιστήριο.

Αν δεν το γνωρίζετε ήδη το 95%-99% της Ελληνικής κοινωνίας θεωρεί τις επενδύσεις στο ΧΑΑ χαμένη υπόθεση. Το ίδιο δε το Χρηματιστήριο αντικείμενο εκμεταλλεύσεις των χαζών από τους έξυπνους.  Ναό τον αποκαλούμαι εμείς οι εμπλεκόμενοι μαζί του, στάβλο για πρόβατα τον θεωρεί όλη η υπόλοιπή κοινωνία.

Πριν το Placement της Πειραιώς είχα γράψει άπειρα άρθρα για εκτιμήσεις περί ενός επιτυχημένου Placement στα 3.20 έως 3.30. Είχα αναλύσει τους λογούς και τις εκτιμήσεις μου τότε.

  • Όταν ανακοινώθηκε η τιμή των 4 Ευρώ, ίσως και ο μοναδικός άνθρωπος στο διαδίκτυο είχα μιλήσει για επερχόμενη καταστροφή, για λανθασμένη τιμολόγηση, για κακή συνέχεια. Φυσικά, με την πλειοψηφία των αρθρογράφων να αναλύουν τα επερχόμενα 5 Ευρώ ποιος θα κάτσει να διαβάσει έναν ερασιτέχνη αναλυτή.

Και φυσικά το κακό έγινε. Το Placement ολοκληρώθηκε με πριμοδότηση μάλιστα των ιδιωτών επενδυτών που πιάστηκαν για άλλη μια φορά τα κοροΐδα της Ιστορίας και την πορεία προς τα 3.3 όπως και έγινε.

Γιατί όλοι αυτοί θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές που ψώνισαν στα 4 Ευρώ τώρα πλέον κατάλαβαν τι τους φορτώσανε.  Και επειδή σε αντίθεση με τους ιδιώτες οι θεσμικοί δεν συγχωρούν εύκολα, τα πετάνε μάλλον από τα παράθυρα για να τελειώσουν με την πτώση τους.

  • Η ζημιά λοιπόν έγινε, η αγορά για άλλη μια φορά απέδειξε περίτρανα ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έχει δίκιο που θεωρεί το ΧΑΑ χαμένη υπόθεση και δεν ασχολείται μαζί του, μερικοί εξυπνάκηδες διαφημίζουν τις επιτυχίες τους για το επιτυχημένο Placement

Αλλά κανείς εξ αυτών δεν κατάλαβε ότι τον πελάτη που τον μάδησες τον έχασες μια και έξω και γι αυτό πλέον έχεις μείνει με 50 ή 100 εκατομμύρια ευρώ τζίρο την ημέρα. Καλά έγινε η μπάζα κύριοι, αλλά όπως κάθε καλός μικρο-μίζερος δυστυχώς δεν έχετε μυαλό για μεγαλύτερα πράγματα.

  • Από εκεί και πέρα, η ΠΕΙΡ καλή τράπεζα έχει γίνει, μακροπρόθεσμα θα πάει εξαιρετικά καλά, αλλά οι πολύ κακοί χειρισμοί στο Placement δυστυχώς έχουν επιπτώσεις τώρα και στο κοινό, και στην υπόληψη του Χρηματιστηρίου μας και στο όνομα της αγοράς μας διεθνώς.
  • Θα έκανα μια πρόταση να αλλάξετε συμπεριφορά στο μέλλον, αλλά μεταξύ μας τώρα αλλάζει η Π@υτ@ν@ το γ@μ@σι?

Φιλικά

χρηματιστηρίου

ΟΑΚ

Ps. Ερασιτέχνης, αγορασμένος πλέον στην ΠΕΙΡ, μη αντικειμενικός, προτροπές δεν κάνουμε. Οι επαγγελματίες θα σας καθοδηγήσουν παιδιά, αν και αρχίζω να τείνω προς την άποψη ότι καλό να διαβάζετε και κάνα ερασιτέχνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο