Οι αγορές και ο κρίσιμος Ιούλιος (Τμήμα Ερευνών HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ.)  

Οι αγορές και ο κρίσιμος Ιούλιος

Τμήμα Ερευνών HellasFin Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Εισερχόμαστε στον στατιστικά τρίτο καλύτερο σε απόδοση μήνα του έτους για τον S&P 500 (μετά τον Νοέμβριο και Οκτώβριο).

Ο φετινός Ιούλιος όμως θα είναι κρίσιμος και για μερικούς ακόμη λόγους. Την 11ην του μηνός αναμένεται η ανακοίνωση του πληθωρισμού Ιουνίου όπου εκτιμάται ότι θα επιβεβαιωθεί η πολυπόθητη αποκλιμάκωση του προς το 3,1% (χαμηλότερο 11μήνου). Το γεγονός αυτό μάλλον θα ενισχύσει τις προσδοκίες των αγορών για μια πιθανή μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων στην συνεδρίαση της FED του Σεπτεμβρίου.

Οι προθεσμιακές αγορές, επι του παρόντος ,για την επόμενη συνεδρίαση της 31ης Ιουλίου, δεν φαίνεται να αποτιμούν με σοβαρή πιθανότητα μια μείωση δεδομένου ότι το ενδεχόμενο αυτό προεξοφλείται μόνο κατά 11%. Όμως κάποιες αναφορές ή λεκτικές ενδείξεις για μελλοντική μείωση, στην διάρκεια της συνέντευξης που θα ακολουθήσει την συνεδρίαση του προέδρου J.Powell, θα έχουν την αξία τους.

Μετά τις 15 Ιουλίου αρχίζει και η περίοδος ανακοινώσεων κερδοφορίας β’ τριμήνου του 2024 των εταιρειών του S&P 500 όπου και αναμένεται ετήσια αύξηση της τάξης του 10,6% ίσως και 14% δεδομένων κάποιων θετικών εκπλήξεων.

Έτσι λοιπόν κρίνουμε ότι οποιαδήποτε υποχώρηση του δείκτη S&P500, προσεχώς προς το 5350-5200 θα πρέπει να εκληφθεί σαν ευκαιρία τοποθέτησης, δεδομένου ότι η αποφυγή μιας ύφεσης και η επιβεβαίωση της προβλεπόμενης αύξησης της κερδοφορίας κατά 10% εντός του 2024, θα οδηγήσει τον S&P 500 στην περιοχή των 6000- 6100.

Διαβάστε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα προηγούμενα Weekly Financial Report


25/06/2024

Οι επιχειρήσεις, τα υψηλά επιτόκια και οι αγορές
10/06/2024

Ελλάδα, ΑΕΠ α’ τριμήνου 2024
03/06/2024

Οι αγορές και η οικονομία
Δείτε εδώ όλα τα προηγούμενα Report
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ 


JUNIOR
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣΜαζεύω και χτίζω κεφάλαιο για την επόμενη γενιά. Στο JUNIOR χαρτοφυλάκιο μπορούν να συμμετέχουν τα ανήλικα παιδια μαζί με τους γονείς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STUDENT
ΕΙΣΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ; ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΤο STUDENT είναι ένα ευέλικτο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, μακροπρόθεσμου ορίζοντα, αποκλειστικά σχεδιασμένο μόνο για σπουδαστές/φοιτητές με δυνατότητα επένδυσης από 100 € και άνω.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
FAMILY
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣΔημιουργήστε το δικό σας FAMILY χαρτοφυλάκιο. Ξεκινήστε με μικρό αρχικό κεφάλαιο και προγραμματίστε τις τακτικές ενισχύσεις του κεφαλαίου ανά μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο, όποτε έχετε τη δυνατότητα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ


Εξερευνήστε όλα τα πρότυπα Χαρτοφυλάκια

Επικοινωνία


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο