Οι δικηγόροι απαντούν σε Κασσελάκη για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας

Οι δικηγόροι απαντούν σε Κασσελάκη για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας

Τη δική τους απάντηση για το αδιάβλητο των εκλογών στην Ελλάδα έδωσαν οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας.

Το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας υποστηρίζουν οι δικηγόροι της χώρας, με ανακοίνωσή τους, απαντώντας έτσι στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την παρουσία ξένων παρατηρητών στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

«Επιμένω στη διενέργεια εκλογών – και των ευρωεκλογών – με την παρουσία διεθνών παρατηρητών και προσβλέπω στην συνδρομή των ευρωπαϊκών θεσμών. Το επιχείρημα ότι αυτό δε συμβαίνει στις προηγμένες δημοκρατίες, δεν ισχύει δυστυχώς για τη χώρα μας σήμερα» είχε τονίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα από άρθρο του σε εφημερίδα, προσθέτοντας: «Ποιος μπορεί να εμπιστεύεται ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές πέραν πάσης αμφιβολίας;».

«Τους εμπιστεύεται η Πολιτεία»

Στα όσα υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης απάντησε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που υπογράμμισε ότι το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογών διασφαλίζεται από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

«Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας εγγυώνται και διασφαλίζουν, διαχρονικά και κατά το λόγο της συμμετοχής τους, οι δικηγόροι – δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι εκτελούν τα καθήκοντα, που τους εμπιστεύεται η Πολιτεία, με υποδειγματικό τρόπο και σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο» αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

«Η άμεση ή έμμεση αμφισβήτηση του θεσμικού τους έργου και της ιστορικής τους συμβολής στην ακριβή αποτύπωση της έκφρασης του ελληνικού λαού είναι καταδικαστέα και μη αποδεκτή από το δικηγορικό σώμα» προσθέτει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο