Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σας μένουν και τελειώσατε…, κουράγιο

Του Γιώργου Κράλογλου

Τον σταυρό τους να κάνουν όσοι ανασχηματίστηκαν. Θα απέχουν της σφαγής των ελεύθερων επαγγελματιών του 2024-2027, που ακολουθεί εκείνη του 2015-2019.

Στο όνομα του ΦΠΑ και του κρατισμού αυτή η σφαγή.

Φορολογική, όπως πάντα στον τόπο μας. Η μέθοδος γνωστή και τεκμαρτή… Θα συνεχιστεί σε όλους τους ιθαγενείς του επιχειρείν. Αλλά και τους ξένους που αφελώς πείστηκαν ότι στο Ελλαδιστάν, του ψευτοσοσιαλισμού των Βαλκανίων, θα συναντήσουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο με αυτήν την άκομψη (το παραδέχομαι) διατύπωση είναι δυνατόν να σας την παρουσιάσω, μιας και είναι “καμουφλαρισμένη” με τον μανδύα “ανασχηματισμού”. Ενός “ανασχηματισμού” που έγινε για να γίνει…

Το κυβερνητικό στοίχημα…, “εμείς δεν θα κάνουμε πίσω!”, συνεχίζεται. Τον ΦΠΑ και τα μάτια μας, είπε η κυβέρνηση και στους νέους του οικονομικού της επιτελείου, για να συντηρηθεί το κράτος με την πελατειακή σιγουριά που διαθέτει ως τις εκλογές του 2027, μετά την πολύμορφη ζημιά που πάθαμε στις ευρωεκλογές.

Θα επαναλάβουμε ότι έγινε, χρόνια τώρα, στη βιομηχανία, στους μικρούς και τους μεσαίους (κατά τα άλλα ραχοκοκαλιά της βιομηχανίας…) το 2015-2019, αλλά και στις επενδύσεις. Πώς καταφέραμε… το επενδυτικό κενό των 100-150 δισ. ευρώ…

Μη σας ξεφύγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Φωτιά και τσεκούρι… σε όποιον θα τολμήσει ξανά να πει λέξη για κατάργηση ΦΠΑ.

Ας το λένε μοναδικό κίνητρο ουσίας για ανάπτυξη και ανταγωνιστική παραγωγή ή για πραγματικά πλεονάσματα και όχι αυτά που δημιουργούνται από το χαράτσωμα και το τεκμαρτό εισόδημα. Αφήστε τους να το λένε…

Πάμε και στην ευρύτερη ουσία του λεγόμενου ανασχηματισμού, όπου το “χαστούκι” των πολυεθνικών (που βεβαίως και αλωνίζουν τον τόπο -σε όλους τους χώρους της οικονομίας- ειδικά στην κατανάλωση) ανάγκασε την κυβέρνηση να αλλάξει τα πρόσωπα γιατί απλά βολτάριζαν… και έβαζαν πρόστιμα για να κάνουν τη φιγούρα τους, ώστε να έχουν να λένε τα μέσα της ενημέρωσης για να ακούν οι ιθαγενείς που πληρώνουν το μάρμαρο…

Νέα πρόσωπα λοιπόν και σανός νέας σοδειάς… Θα ακούει στο όνομα Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο. Είναι ήδη στα σκαριά.

Δεν το υποτιμούμε ως θεσμό. Κατατάσσεται μάλιστα σε δοκιμασμένους μηχανισμούς στόχων ανάπτυξης. Αλλά εδώ είναι Ελλαδιστάν. Και στο Ελλάδιστάν τίποτε δεν μεταφράζεται σε προσφορά προς την ανοικτή, ελεύθερη ιδιωτική οικονομία.

Να και μια “φωτογραφία” από τον ρόλο (τον βασικό κατά την άποψή μας) του νέου κρατικού Οργανισμού (ρεπορτάζ Τάσου Δασόπουλου “Το σχέδιο για το νέο Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο).

“Στο νομοσχέδιο (σ.σ. Συγκρότησης του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου) υπάρχουν διατάξεις με τις οποίες το Υπερταμείο θα διευκολύνει τη στελέχωση και τον εκσυγχρονισμό των πλέον προβληματικών από τις 13 ΔΕΚΟ που έχει στο χαρτοφυλάκιό του. Συγκεκριμένα το Υπερταμείο έχει στο χαρτοφυλάκιό του ως ανεξάρτητες θυγατρικές την εταιρεία διαχείρισης του ΔΑΑ, τις συγκοινωνιακές εταιρείες Αττικής (ΟΑΣΑ – ΟΣΥ), τα ΕΛΤΑ με την ΕΤΑΔ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, την ΕΤΒΑ (25%), τη HELLEXPO ΔΕ, ποσοστό 34,12% από την ΔΕΗ, τον ΟΚΑΑ, τον οργανισμό Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), τις Ελληνικές Αλυκές, τη διαχείριση 22+1 περιφερειακών λιμανιών, τη Διώρυγα της Κορίνθου και την 5G Ventures.

Στόχος είναι (σ.σ. προσέξτε το αυτό… και θυμηθείτε άλλες εποχές προβληματικών και πόσο τις πληρώσαμε…) να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος λειτουργίας των εταιρειών του Ταμείου (οι κρατικές…) υιοθετώντας επιχειρηματικά σχέδια στο πρότυπο της ΔΕΗ, ώστε να γίνουν οικονομικά αποδοτικές προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες…”.

Τίποτε άλλο από εμάς. Φτάνουν αυτά… Απλά να επαναλάβουμε πόσο τυχεροί είναι όσοι βγήκαν από την κυβέρνηση και ότι πρέπει να κάνουν τον σταυρό τους…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

[email protected]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο