Οι Εργατικοί κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Βρετανών επιχειρηματιών

Εργατικοί εκλογές

Εργατικοί

Όταν οι Εργατικοί του Κιρ Στάρμερ προηγήθηκαν στις δημοσκοπήσεις το 2023, οι ηγέτες των βρετανικών επιχειρήσεων άρχισαν να ανησυχούν ότι, εάν εκλεγούν, το κόμμα της αντιπολίτευσης θα επιβάλει αυστηρούς νόμους σχετικά με τις προσλήψεις, τις απολύσεις, τις αμοιβές και τις συνθήκες που θα περιορίσουν την ανάπτυξή τους.


Αλλά ένα χρόνο μετά, οκτώ ηγετικά στελέχη λένε σε συνεντεύξεις ότι είναι πιο χαλαροί και ότι η συνεργασία με το κεντροαριστερό κόμμα τους δίνει την πεποίθηση ότι μπορούν να επιτύχουν μια ισορροπία που λειτουργεί για τους εργαζόμενους, τους εργοδότες και την ευρύτερη οικονομία.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Εργατικοί θα κερδίσουν εύκολα τις εκλογές της 4ης Ιουλίου και θα τερματίσουν τη 14ετή κυριαρχία των Συντηρητικών – που κάποτε ευνοούνταν από τις επιχειρήσεις πριν προεδρεύσουν μιας άτακτης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και χρόνια πολιτικής αναταραχής.

Αυτό έχει αφήσει χώρο στους Εργατικούς να προσπαθήσουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αφεντικών των εταιρειών.


«Έχω ενθαρρυνθεί από αυτά που έχω ακούσει, όπως και οι συνάδελφοί μου», δήλωσε στο Reuters ο Άλεξ Μπάλντοκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών Currys, η οποία απασχολεί 14.000 άτομα στη Βρετανία.


«Φυσικά είναι αξιέπαινο να επιδιώκουμε την προστασία των ανθρώπων, αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία εδώ και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ευελιξία που είναι πραγματικά σημαντική για τις επιχειρήσεις και τους συναδέλφους δεν θα πληγούν ακούσια».

Οι Εργατικοί λένε ότι η βρετανική εργατική νομοθεσία είναι ξεπερασμένη, αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη και σημαντικό παράγοντα στη χειρότερη περίοδο εργασιακών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου από τη δεκαετία του 1980.


Έχει δεσμευτεί να απαγορεύσει τις «εκμεταλλευτικές» συμβάσεις μηδενικών ωρών, να τερματίσει τις λεγόμενες πρακτικές «απόλυσης και επαναπρόσληψης» και να εισαγάγει βασικά δικαιώματα γονικής άδειας, επιδόματος ασθενείας και προστασίας από άδικες απολύσεις από την πρώτη μέρα απασχόλησης.

Σχεδιάζει επίσης να διασφαλίσει ότι ο εθνικός κατώτατος μισθός είναι ένας «γνήσιος μισθός διαβίωσης», αφαιρώντας τις ηλικιακές κατηγορίες «διακρίσεων» για τους νεότερους εισοδηματίες και έχει αφήσει ανοιχτή την πόρτα για την κατάργηση των αντιαπεργιακών νόμων που έθεσε σε εφαρμογή η συντηρητική κυβέρνηση.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΊ ΔΕΣΜΕΎΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΎΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΏΝ

Ο Στάρμερ προσπαθεί να επαναφέρει το κόμμα στον κεντρώο χώρο από τα αριστερά, επιδιώκοντας να συνεργαστεί με εταιρείες, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει την υποστήριξη των υποστηρικτών των συνδικάτων των Εργατικών, οι οποίοι λένε ότι η αδύναμη προστασία αφήνει πάρα πολλούς εργαζόμενους σε επισφαλή κατάσταση.


Οικονομικές δεξαμενές σκέψης έχουν περιγράψει στο παρελθόν τη Βρετανία ως ουραγό στον τομέα των ελάχιστων παροχών σε εργαζομένους. Ωστόσο, η σφιχτή αγορά εργασίας μετά το Brexit και την πανδημία COVID-19 ώθησε ορισμένες εταιρείες να αναβαθμίσουν το παιχνίδι τους.


«Η γενική ώθηση αυτού είναι καλή για τους εργαζόμενους της Βρετανίας και καλή για τις επιχειρήσεις της Βρετανίας», δήλωσε στο Reuters ο Τζόναθαν Ρέινολντς, επικεφαλής της επιχειρηματικής πολιτικής των Εργατικών.

Αντανακλώντας τις ανησυχίες ότι τα προτεινόμενα μέτρα θα μπορούσαν να αυξήσουν το κόστος και να μειώσουν την επιχειρησιακή ευελιξία, οι Εργατικοί δήλωσαν ότι θα «διαβουλεύονται πλήρως με τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και την κοινωνία των πολιτών» σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των σχεδίων πριν από την ψήφιση της νομοθεσίας.

Ο Κεν Μέρφι, διευθύνων σύμβουλος της σούπερ μάρκετ Tesco (OTC:TSCDY), η οποία με εργατικό δυναμικό περίπου 270.000 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα της Βρετανίας, δήλωσε ότι «δεν ανησυχεί αδικαιολόγητα».


«Πολλά από τα μέτρα που περιγράφονται στην προτεινόμενη νομοθεσία είμαστε ήδη μπροστά», είπε, σημειώνοντας, για παράδειγμα, ότι η Tesco αναγνωρίζει ήδη ένα ανεξάρτητο συνδικάτο.


Ο Stuart Machin, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λιανικής πώλησης Marks & Spencer (OTC:MAKSY), ενός από τα πιο γνωστά ονόματα στις βρετανικές επιχειρήσεις με 40.000 εργαζόμενους σε καταστήματα, δήλωσε ομοίως στο Reuters ότι «δεν ανησυχεί υπερβολικά».

«Όποιος κι αν έρθει στην κυβέρνηση, θέλουμε να συνεργαστεί σοβαρά με τις επιχειρήσεις», είπε.


Άλλοι μεγάλοι εργοδότες, συμπεριλαμβανομένου του παντοπωλείου Asda και του αρτοποιού Greggs (LON: GRG), δήλωσαν επίσης χαλαροί σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές.


ΟΙ ΈΜΠΟΡΟΙ ΛΙΑΝΙΚΉΣ ΛΈΝΕ ΌΤΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΌΜΜΑ ΆΚΟΥΣΕ


Σύμφωνα με την Helen Dickinson, επικεφαλής της British Retail Consortium, η οποία μιλά για έναν τομέα που απασχολεί το 17% των εργαζομένων, η στάση των Εργατικών για τις συμβάσεις μηδενικών ωρών είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.


Οι συμβάσεις, οι οποίες δεν εγγυώνται καθορισμένο αριθμό ωρών εργασίας, έχουν προκαλέσει ευρεία συζήτηση σχετικά με την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ εργοδοτών και προσωπικού.


«Τα πρωτοσέλιδα πριν από ένα χρόνο αφορούσαν την απαγόρευση των συμβάσεων μηδενικών ωρών, ενώ το αποτέλεσμα που παρουσίασαν οι Εργατικοί είναι πολύ διαφορετικό», είπε, με έμφαση στην απαλλαγή από τις «εκμεταλλευτικές» συμβάσεις και την αναγνώριση ότι ορισμένοι εργαζόμενοι εκτιμούν την ευελιξία μιας σύμβασης μηδενικών ωρών.

Ο Ντίκινσον είπε ότι τα σχέδια απασχόλησης των Εργατικών «φαίνονταν αρκετά τρομακτικά» αρχικά, αλλά ότι οι συναντήσεις με τον Ρέινολντς και με τη Ρέιτσελ Ριβς, η οποία θα γίνει υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας εάν κερδίσουν οι Εργατικοί, το άλλαξαν αυτό.


Ο Μπάλντοκ του Κάρι είπε ότι αισθάνθηκε ότι οι Εργατικοί άκουσαν το επιχείρημά του σχετικά με τη σημασία της διατήρησης δοκιμαστικών περιόδων για τους νεοπροσληφθέντες.


Αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το Unite, ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Βρετανίας, δεν ενέκρινε το μανιφέστο των Εργατικών, λέγοντας ότι ήταν απογοητευμένο που το κόμμα είχε μαλακώσει την προτεινόμενη προστασία των εργαζομένων.


Ο Reynolds απέρριψε την ιδέα ότι οι Εργατικοί έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.


«Θέλουμε οι εταιρείες της Βρετανίας να έχουν κέρδη, θέλουμε να απασχολούν ανθρώπους, θέλουμε να επανεπενδύουν αυτά τα κέρδη στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε. «Και αυτό απαιτεί μια επιτυχημένη οικονομία».

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο