Οι λόγοι που παραμένει bearish η JPMorgan για τις μετοχές

JPMorgan

μετοχές

Οι αναλυτές της JPMorgan δήλωσαν ότι παραμένουν σε μεγάλο βαθμό bearish για τις μετοχές και βλέπουν μικρή ώθηση για να αλλάξουν αυτή τη στάση εν μέσω υψηλών αποτιμήσεων, περιοριστικών επιτοκίων και επίμονου πληθωρισμού.

Ωστόσο, οι αναλυτές της JPM δήλωσαν ότι διατήρησαν μια θέση Overweight στα εμπορεύματα και τα μετρητά, με τις διαταραχές της προσφοράς και τη βελτίωση της ζήτησης να οδηγούν τις τιμές υψηλότερα σε ορισμένα εμπορεύματα.

Η χρηματιστηριακή δήλωσε ότι ενώ η αρνητική στάση της για τις μετοχές είχε πλήξει την απόδοση του χαρτοφυλακίου πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων της κατά το παρελθόν έτος, εξακολουθούσε να βλέπει λίγους λόγους να στραφεί ανοδικά στις μετοχές.

Τα υψηλότερα επιτόκια, οι επίμονες αναγνώσεις του πληθωρισμού, η αυξημένη τοποθέτηση και αποτίμηση των επενδυτών και οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες διατήρησαν τη χρηματιστηριακή σε μεγάλο βαθμό αρνητική έναντι των μετοχών.

“Δεν πιστεύουμε ότι στενά θέματα όπως τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αντισταθμίσουν όλες αυτές τις παραδοσιακές προκλήσεις της αγοράς που ιστορικά λειτουργούσαν ενάντια στον κύκλο”, έγραψαν οι αναλυτές της JPM σε σημείωμά τους.

Οι δείκτες αναφοράς των αμερικανικών μετοχών σημείωσαν πρόσφατα υψηλά ρεκόρ, οδηγούμενοι υψηλότερα κυρίως από την τεχνολογία λόγω της αυξανόμενης διαφημιστικής εκστρατείας για την τεχνητή νοημοσύνη. Η συναλλαγή αυτή μεταφέρθηκε και στις παγκόσμιες αγορές μετοχών, αυξάνοντας τις αποτιμήσεις σε όλη την ΕΜΕΑ και την Ασία.

Παρόλα αυτά, μεταξύ των μετοχών, οι αναλυτές της JPM δήλωσαν ότι προτιμούν την Ιαπωνία και την Κίνα έναντι των ΗΠΑ, με την Ιαπωνία να πρόκειται να επωφεληθεί από την αύξηση του πληθωρισμού και την αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, ενώ το ράλι των μετοχών της Κίνας πρόκειται να λάβει μεγαλύτερη στήριξη από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας και τις σχετικά φθηνές αποτιμήσεις.

Στα εμπορεύματα, οι αναλυτές της JPM ανέφεραν ότι αναμένουν βελτίωση των τιμών του πετρελαίου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου με τα πολλά ταξίδια, ενώ οι κίνδυνοι από τις καιρικές συνθήκες για τη ζάχαρη και τα δημητριακά εντείνονται, παρουσιάζοντας πιθανή άνοδο των τιμών.

Ο χαλκός – ο οποίος σημείωσε ένα εκπληκτικό ράλι την περασμένη εβδομάδα – θα μπορούσε να είναι έτοιμος για κάποια βραχυπρόθεσμη σταθεροποίηση, δεδομένου ότι το πρόσφατο ράλι του σε υψηλά ρεκόρ οφείλεται κυρίως σε μια κερδοσκοπική φρενίτιδα και όχι σε φυσικές συνθήκες της αγοράς. Ωστόσο, οι αναλυτές της JPM δήλωσαν ότι εξακολουθούν να παραμένουν «μεσοπρόθεσμα ανοδικοί» για τις τιμές του χαλκού.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο