Οι μεγαλύτερες εισροές σε ιαπωνικές μετοχές εδώ κι έξι μήνες

επενδυτές μετοχές

Οι ξένοι επενδυτές πραγματοποίησαν μεγάλες επενδύσεις σε ιαπωνικές μετοχές την εβδομάδα που έληξε στις 5 Ιουλίου, λόγω του ράλι της αγοράς και της αισιοδοξίας σχετικά με τις προοπτικές για σταθερά εταιρικά κέρδη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.


Σύμφωνα με στοιχεία του χρηματιστηρίου, οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν ιαπωνικές μετοχές καθαρής αξίας 916,05 δισ. γιεν (5,67 δισ. δολάρια) την περασμένη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία καθαρή αγορά τους από τις 12 Ιανουαρίου.


Οι επενδυτές απέσπασαν συμβάσεις παραγώγων ύψους περίπου 732,36 δισ. γιεν, ενώ εξασφάλισαν μετοχές μετρητών ύψους περίπου 183,69 δισ. γιεν σε καθαρή βάση.


Ο μέσος όρος των μετοχών του Nikkei σημείωσε άνοδο 3,36% την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας το καλύτερο εβδομαδιαίο κέρδος από τις 22 Μαρτίου. Ο ευρύτερος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 2,65%.

Ο Nikkei έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών την Πέμπτη, ξεπερνώντας τις 42.000 μονάδες για πρώτη φορά και ο δείκτης Topix έφτασε στο ρεκόρ κλεισίματος των 2.929,17 μονάδων.


Τα κέρδη στις μετοχές ανάπτυξης megacap των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αύξησαν επίσης τις ιαπωνικές μετοχές τεχνολογίας, με τον όμιλο SoftBank (TYO:9984) να αυξάνεται κατά 8,04% και τον κατασκευαστή εξοπλισμού δοκιμών ημιαγωγών Advantest να αυξάνεται κατά 3,2%.


Αντίθετα, οι ξένοι επενδυτές αποσύρθηκαν από τα ιαπωνικά ομόλογα για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, πουλώντας μακροπρόθεσμα ομόλογα καθαρής αξίας 228,8 δισ. γιεν και βραχυπρόθεσμα μέσα συνολικού ύψους 876,9 δισ. γιεν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.


Εν τω μεταξύ, οι Ιάπωνες επενδυτές έσπασαν ένα σερί πωλήσεων δύο εβδομάδων στις αγορές χρέους στο εξωτερικό την περασμένη εβδομάδα. Εξασφάλισαν μακροπρόθεσμα ξένα ομόλογα καθαρού ύψους 237,7 δισ. γιεν και βραχυπρόθεσμους τίτλους περίπου 96,6 δισ. γιεν.

Οι Ιάπωνες επενδυτές, εν τω μεταξύ, απέσυραν καθαρά 555,6 δισ. γιεν από ξένες μετοχές, που ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία καθαρή διάθεσή τους από τις 31 Μαΐου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο