Οι μεγαλύτερες ιαπωνικές εταιρείες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αυξήσεις μισθών

μισθών

Οι κορυφαίες ιαπωνικές εταιρείες συμφώνησαν σε αυξήσεις μισθών κατά μέσο όρο 5,58% στις ετήσιες συνομιλίες για την εργασία που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του επιχειρηματικού λόμπι Keidanren τη Δευτέρα, αντιπροσωπεύοντας τη μεγαλύτερη αύξηση μισθών εδώ και 33 χρόνια.

Η μέση αύξηση των μισθών στις εαρινές μισθολογικές συνομιλίες “shunto” φέτος υπερέβη την περσινή τελική αύξηση του 3,99% και πλησίασε το 5,6% που καταγράφηκε το 1991.

Οι αυξανόμενοι μισθοί αντικατοπτρίζουν τις χρόνιες ελλείψεις εργατικού δυναμικού της Ιαπωνίας, καθώς και τις προσπάθειες να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές καταναλωτή.

Οι ετήσιες μισθολογικές διαπραγματεύσεις – που ονομάζονται “shunto” ή “εαρινή εργατική επίθεση” – είναι ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά των ιαπωνικών επιχειρήσεων, όπου οι σχέσεις μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης τείνουν να είναι πιο συνεργατικές από ό, τι σε ορισμένες άλλες χώρες.

Ο μεγαλύτερος συνδικαλιστικός όμιλος της χώρας Rengo δήλωσε ότι οι ιαπωνικές εταιρείες συμφώνησαν να αυξήσουν τους μισθούς κατά 5,17% φέτος, τη μεγαλύτερη αύξηση σύμφωνα με συγκρίσιμα στοιχεία από το 2013.

Η έρευνα του Keidannen καλύπτει 244 μεγάλες εταιρείες με 500 ή περισσότερους υπαλλήλους σε 22 τομείς. Τα προκαταρκτικά στοιχεία προήλθαν από 89 εταιρείες σε 16 τομείς. Τα τελικά στοιχεία θα δημοσιευθούν στα τέλη Ιουλίου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο