Οι μετοχές της Σιγκαπούρης ανεβαίνουν σε υψηλό δύο ετών καθώς DBS, OCBC χτύπησαν ρεκόρ

  • Οι μετοχές της Σιγκαπούρης αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, βοηθούμενες από την αισιοδοξία για τις πληρωμές μερισμάτων των μεγάλων τραπεζών και τις αυξημένες ελπίδες για τα επιτόκια της Federal Reserve.

Οι πελάτες εναλλάσσονται για να παίξουν το θέμα των υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Οι τράπεζες είναι μεγάλοι ωφελημένοι», δήλωσε ο Tareck Horchani, επικεφαλής της διαπραγμάτευσης βασικών μεσιτειών στη Maybank Securities Pte. «Τις τελευταίες δύο ημέρες, αγοράζουμε ενεργά μετοχές για παγκόσμια κεφάλαια και περιφερειακούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων».

Οι μετοχές της DBS Group Holdings Ltd. σημείωσαν άνοδο 2,3% και της Oversea-Chinese Banking Corp. πρόσθεσαν 1,2%, με αμφότερες να επεκτείνουν τα υψηλά ρεκόρ. Η United Overseas Bank Ltd. σημείωσε άνοδο 2% στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από δύο χρόνια.

  • Ενώ τα υψηλότερα επιτόκια βοηθούν την κερδοφορία των τραπεζών, μπορούν επίσης να μεταφραστούν σε αποδόσεις κεφαλαίου για τους μετόχους «καθώς ο τομέας έχει την ικανότητα να βελτιώσει τις ήδη πολύ ελκυστικές μερισματικές αποδόσεις», δήλωσε ο Horchani.

Η 12μηνη προβλεπόμενη μερισματική απόδοση για την OCBC ήταν 5,6% σε σύγκριση με περίπου 4,3% για τον δείκτη MSCI Asia Pacific Financials, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg. Οι τράπεζες της Σιγκαπούρης πρόκειται να ανακοινώσουν αποτελέσματα στις αρχές του επόμενου μήνα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τατιανή Σάγιεχ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο