Οι μετοχές της SoftBank σημείωσαν ρεκόρ νίκης για τον Masayoshi Son

Οι μετοχές της SoftBank σημείωσαν ρεκόρ νίκης για τον Masayoshi Son

Η μετοχή της SoftBank Group Corp. αυξήθηκε κατά 1,5% σε νέο υψηλό ζωής την Τετάρτη, μια ψήφος εμπιστοσύνης στις φιλοδοξίες του Masayoshi Son να αυξήσει τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τους ημιαγωγούς.

Ο Ιάπωνας επενδυτής τεχνολογίας κερδίζει την προσοχή των επενδυτών καθώς ο τηλεπικοινωνιακός του βραχίονας κινείται επιθετικά για να επενδύσει σε γενετική τεχνητή νοημοσύνη, συνδέοντας με τη Microsoft Corp. και την εκκίνηση Perplexity AI Inc. και κατασκευάζοντας κέντρα δεδομένων εφοδιασμένα με επιταχυντές Nvidia Corp. Η μονάδα τσιπ Arm Holdings Plc προσπαθεί επίσης να τοποθετήσει την αρχιτεκτονική της ως μέσο εξοικονόμησης ενέργειας σε συσκευές που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.

Το ράλι αποτελεί δικαίωση για τον ιδρυτή της SoftBank, Son, του οποίου η φήμη έχει αμαυρωθεί από μεγάλα στοιχήματα εκκίνησης που κόστισαν στην εταιρεία δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια. Οι στενοί δεσμοί της SoftBank με την Nvidia και την OpenAI έχουν ενισχύσει τη θέση της εταιρείας εν μέσω ενός παγκόσμιου αγώνα δρόμου για την κατασκευή υποδομών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές της SoftBank σημείωσαν άνοδο εν μέρει επειδή η ανάκαμψη του δείκτη αναφοράς Nikkei 225 αναμένεται να βοηθήσει τα κέρδη της επενδυτικής εταιρείας, σύμφωνα με τον Tomoaki Kawasaki, ανώτερο αναλυτή της Iwaicosmo Securities. “Παίρνει άλλη μια ώθηση καθώς περισσότεροι επενδυτές το βλέπουν ως μετοχή που σχετίζεται με ημιαγωγούς”, είπε.

Αγαπημένη των μικροεπενδυτών, οι μετοχές της SoftBank παραμένουν ασταθείς. Κατά τη διάρκεια της έκρηξης και της κατάρρευσης των dot-com, η εταιρεία έχασε το 99% της χρηματιστηριακής της αξίας, διαγράφοντας 70 δισεκατομμύρια δολάρια από τον πλούτο του Son. Η μετοχή της ανέκτησε έδαφος μέσα από δύο δεκαετίες προσπαθειών για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων στην Ιαπωνία, την πώληση των πρώτων iPhone της Apple Inc. και τις επενδύσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο.

Ωστόσο, οι μετοχές της υποχώρησαν ξανά το 2021 στον απόηχο της καταστολής του Πεκίνου στις εταιρείες τεχνολογίας και μιας σειράς λαθών, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων σε νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η WeWork, η Katerra Inc. , η OneWeb Ltd. και η Zume Pizza Inc.

Η άνοδος της μετοχής έχει επίσης ενισχύσει τη ρητορική του Son, με τον δισεκατομμυριούχο να κάνει πιο μεγαλοπρεπείς δηλώσεις για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης. Πρόσφατα, είπε στους μετόχους ότι ετοιμάζεται να ταλαντευτεί για τους φράχτες, σε μια κίνηση που θα κάνει τα προηγούμενα στοιχήματά του να φαίνονται σαν «προθέρμανση».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – Τατιανή Σάγιεχ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο