Οι πωλήσεις της PDD Holdings (Temu) απογοητεύουν μετά την επιβράδυνση της παγκόσμιας επέκτασης

Bloomberg News

Η κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανέφερε έσοδα 97,1 δισεκατομμυρίων γιουάν (13,6 δισεκατομμύρια δολάρια) το τρίμηνο Ιουνίου, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για 100 δισεκατομμύρια γιουάν. Τα καθαρά έσοδα ήταν 32 δισεκατομμύρια γιουάν, σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα 27,5 δισεκατομμύρια γιουάν. Η τιμή της μετοχής PDD υποχώρησε έως και 17% στις προ-αγορές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

PDD Holdings Temu

«Το περασμένο τρίμηνο, ο ρυθμός αύξησης των εσόδων μας επιβραδύνθηκε σε τρίμηνο. Κοιτάζοντας το μέλλον, η αύξηση των εσόδων θα αντιμετωπίσει αναπόφευκτα πιέσεις λόγω του εντεινόμενου ανταγωνισμού και των εξωτερικών προκλήσεων», δήλωσε ο Liu Jun, αντιπρόεδρος οικονομικών της PDD σε δήλωση. «Η κερδοφορία θα επηρεαστεί επίσης, καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε αποφασιστικά».

  • Η PDD έχει ξοδέψει πολλά για την επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου Temu για να προωθήσει την παγκόσμια παρουσία της και να ξεφύγει από μια ταλαιπωρημένη κινεζική οικονομία που έχει παρασυρθεί από μια παρατεταμένη πτώση των ακινήτων και την υψηλή ανεργία των νέων. Ωστόσο, τα στελέχη έχουν κρύψει την απόδοση του Temu, καθώς ο ανταγωνισμός γίνεται αδυσώπητος.

Η PDD αντιμετώπισε αντιδράσεις τον Ιούλιο, όταν εκατοντάδες έμποροι οργάνωσαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του στη νότια Κίνα. Διαμαρτυρήθηκαν για αυτό που αποκαλούσαν άδικες ποινές που ο ιδιοκτήτης του Temu επέβαλε ολοένα και περισσότερο καθώς ένιωθαν ότι η PDD τους έσφιγγε για κέρδος.

Το Temu αντιμετωπίζει επίσης αυξανόμενο ρυθμιστικό έλεγχο μετά τη μετεωρική του άνοδο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται μια πρόταση να κλείσει ένα φορολογικό κενό εισαγωγών για φθηνά αγαθά που αγοράζονται μέσω Διαδικτύου, μια κίνηση που θα στόχευε κυρίως τους κινέζους λιανοπωλητές, συμπεριλαμβανομένου του Temu, ανέφερε το Bloomberg News.

Ωστόσο, η στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης της PDD έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς με κάποιους τρόπους. Το Temu έγινε γρήγορα μια από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ μετά από ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο το 2022.

  • Από τότε άρχισε να προκαλεί τον Κινέζο κολοσσό διαδικτυακών αγορών Shein, ακόμη και την Amazon.com Inc. σε ορισμένα τμήματα. Ο ιδρυτής του PDD Colin Huang φέτος έγινε επίσης ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας με περιουσία 49,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Στην Κίνα, η PDD έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια έναντι των παραδοσιακών καταστημάτων λιανικής όπως η Alibaba και η JD.com Inc. με τη στρατηγική χαμηλών τιμών, ενώ υιοθετεί επιθετικές διαφημιστικές εκστρατείες για να αποκρούσει πρωτοεμφανιζόμενες εταιρείες όπως η Douyin και η Kuaishou Technology της ByteDance Ltd.

Η PDD Holdings Inc. ανέφερε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις, ένδειξη ότι η ανάπτυξη της Temu υπολείπεται των αυξημένων προσδοκιών των επενδυτών.

Ο όμιλος PDD Holdings είναι η μητρική εταιρεία της πλατφόρμας Pinduoduo που από το 2015, που ιδρύθηκε στην Κίνα, ειδικεύεται στη διάθεση προϊόντων σε χαμηλές τιμές.
/
PDD Holdings Temu
  • Ο Κόλιν Χουάνγκ, ο ιδρυτής του κινεζικού ομίλου PDD Holdings που έχει τη δημοφιλή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με χαμηλές τιμές Temu, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, σύμφωνα με την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Bloomberg.

Ο όμιλος PDD Holdings είναι η μητρική εταιρεία της πλατφόρμας Pinduoduo που από το 2015, που ιδρύθηκε στην Κίνα, ειδικεύεται στη διάθεση προϊόντων σε χαμηλές τιμές.

Για το διεθνές εμπόριο, ο όμιλος διαθέτει την Temu, μια ξεχωριστή εφαρμογή, η οποία έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται επικρίσεις για τις εμπορικές πρακτικές της σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία.

Ο Κόλιν Χουάνγκ, 44 ετών, έχει περιουσία που υπολογίζεται σε 48,6 δισεκ. δολάρια (44,5 δισεκ. ευρώ), σύμφωνα με την κατάταξη αναφοράς του Bloomberg. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας και εμφανίζεται στην 25η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Χουάνγκ, πρώην υπάλληλος της Google, προηγείται πλέον του βασιλιά του μεταλλικού νερού Ζονγκ Σανσάν, ο οποίος ήταν το 2021 ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας χάρη στην πανταχού παρούσα μάρκα του Nonfgu Spring.

Τ.Σ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο