Οι πρώτοι πυλώνες ορόσημο στο βιομηχανικό σχέδιο για την Πράσινη Συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- Υδρογόνο

Hydrogen – Οι πρώτοι πυλώνες ορόσημο στο βιομηχανικό σχέδιο για την Πράσινη Συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΓΡΑΦΕΙ ο Νίκος Νίκου

  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τη θέση της σχετικά με δύο βασικούς πυλώνες του Βιομηχανικού Σχεδίου Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ: ​​τον νόμο περί καθαρής βιομηχανίας και τον νόμο περί κρίσιμων πρώτων υλών. 
Ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας ορόσημο και σε επίπεδο ΕΕ για τη διασφάλιση του βιώσιμου ενεργειακού μέλλοντος, έχουν επίσης τεθεί σε εφαρμογή τα αρχικά σχέδια για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου.
Οι ηλεκτρολύτες και οι κυψέλες καυσίμου επισημαίνονται στον κανονισμό ως στρατηγικές τεχνολογίες για την ενεργειακή ασφάλεια και την ανθεκτικότητα της Ευρώπης. Η Επιτροπή δημοσίευσε μια ανακοίνωση για την πολυαναμενόμενη Ευρωπαϊκή Τράπεζα Υδρογόνου. 
Η τράπεζα θα διευκολύνει τόσο το τοπικό όσο και το εισαγόμενο ανανεώσιμο υδρογόνο, ξεκινώντας με μια πιλοτική δημοπρασία 800 εκατομμυρίων ευρώ για την εγχώρια παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου φέτος.
Η αγορά αποθήκευσης υδρογόνου προβλέπεται να φτάσει τα 1.011,2 εκατομμύρια USD έως το 2026, με CAGR 8,0%. 
Η αγορά αποθήκευσης υδρογόνου σε όλο τον κόσμο καθοδηγείται από την αυξανόμενη ζήτηση για καύσιμα μεταφοράς, την αυξανόμενη κατανάλωση πετρελαίου, την πτώση της συνολικής ποιότητας του αργού, τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς και πρότυπα για την παραγωγή καθαρότερων καυσίμων και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών όπως τα καύσιμα υδρογόνου κυψέλες για εφαρμογές μεταφοράς. 
Με τη μορφή αποθήκευσης, η φυσική μορφή αναμένεται να αυξηθεί στο υψηλότερο CAGR έως το 2026. 
Ο κύριος λόγος για την αύξηση είναι η υψηλή ζήτηση υδρογόνου από τα διυλιστήρια πετρελαίου λόγω των αυστηρών κανονισμών για καθαρότερα καύσιμα, της μείωσης της ποιότητας του αργού και των επιδοτήσεων από τις κυβερνήσεις της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας για την ανάπτυξη υδρογονοκίνητων οχημάτων. 
Η αποθήκευση υδρογόνου βρίσκει μια τεράστια αγορά για την τροφοδοσία κυψελών καυσίμου με εταιρείες που συνεχώς μεγαλώνουν σε παγκόσμιο επίπεδο πολλαπλασιάζοντας την 
δυναμική τους με νέα εργοστάσια. 
Ενας από τους μεγαλύτερους  κατασκευαστές δεξαμενών αποθήκευσης υδρογόνου είναι η Νορβηγική Nelasa. Αλλά και η Αμερικανική Plug power. 
Αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη βαριά βιομηχανία ( θα ασχοληθούμε σε δεύτερο χρόνο ) τα οχήματα κυψελών καυσίμου εκτιμήθηκε ότι για τη πρώτη φάση εφαρμογής  αρχή γενομένης  απο φέτος το 2023 θα πρέπει να κυκλοφορήσουν ( αυτοκίνητα , ανυψωτικά μηχανήματα , νταλίκες , λεωφορεία ) πάνω απο  4.000.000 το χρόνο οπότε βρισκόμαστε στην αρχή της επανάστασης του Υδρογόνου.
Είς το επανιδείν
Μεθοδικός Σερίφης ⭐️
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο