Οι θέσεις εργασίας ωθούν υψηλότερα την Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες κινούνται ανοδικά σήμερα, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για την αγορά εργασίας αύξησαν τις ελπίδες ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια για να στηρίξει την ανάπτυξη φέτος.

Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,2%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί κέρδη 0,7%.

Οι ιδιωτικές μισθοδοσίες απογοητεύουν τον Μάιο

Οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν με βραδύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό τον Μάιο, με τις εταιρείες να προσθέτουν 152.000 εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του μήνα, από το αναθεωρημένο προς τα κάτω σύνολο των 188. 000 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP.

Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια ανάγνωση 173.000.

Τα στοιχεία έρχονται μια ημέρα μετά από ξεχωριστή έκθεση που έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε πάνω από τρία χρόνια τον Απρίλιο.

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν μια πιθανή χαλάρωση της ζήτησης εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, μια τάση που θα μπορούσε να ενισχύσει τις προβλέψεις ότι η Federal Reserve θα επιλέξει να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Οι traders θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν περαιτέρω την εικόνα των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή, όταν έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει η πολύ σημαντική μηνιαία έκθεση μη γεωργικών μισθοδοσίας.

Αυτή η ανάγνωση ακολούθησε τα αδύναμα στοιχεία του δείκτη υπευθύνων προμηθειών από τη Δευτέρα και την υποβάθμιση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει τώρα περίπου 65% πιθανότητα η Fed να προχωρήσει σε μείωση κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME. Την περασμένη εβδομάδα, η πιθανότητα ήταν κάτω από 50%.

Οι προσδοκίες για ενδεχόμενες μειώσεις των επιτοκίων προσέφεραν κάποια δύναμη στη Wall Street, αν και η προοπτική μιας επιβράδυνσης της οικονομίας των ΗΠΑ διατήρησε τα κέρδη περιορισμένα.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Dollar Tree (NASDAQ:DLTR) υποχωρεί 1,5%, μετά από μια αναφορά ότι ο εκπτωτικός λιανοπωλητής σχεδιάζει να διερευνήσει επιλογές που περιλαμβάνουν πιθανή πώληση ή απόσχιση του Family Dollar.

Η εταιρεία συμβούλων λογισμικού Hewlett Packard Enterprise πραγματοποιεί άνοδο 14%, μετά την ανακοίνωση ισχυρών τριμηνιαίων κερδών και παρουσίασε αισιόδοξες προοπτικές λόγω της ζήτησης τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike (NASDAQ:CRWD) σημειώνει άνοδο άνω του 8%, αφού αύξησε την ετήσια καθοδήγησή της μετά τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη.

Το αργό σταθεροποιείται μετά τις πρόσφατες απώλειες

Οι τιμές του αργού σταθεροποιήθηκαν την Τετάρτη μετά τις πρόσφατες απώλειες με τα στοιχεία της βιομηχανίας των ΗΠΑ να δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού (WTI) ήταν 0,4% υψηλότερα στα 73,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται κατά 0,5% στα 77,89 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό τεσσάρων μηνών που άγγιξαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και οι σύμμαχοί του, γνωστοί ως ΟΠΕΚ+, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εθελοντικές περικοπές από οκτώ από τα μέλη του να αρθούν σταδιακά από τον Οκτώβριο και μετά.

Επιπλέον, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 31 Μαΐου. Τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος κατέγραψαν επίσης αυξήσεις, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση στον μεγαλύτερο καταναλωτή καυσίμων στον κόσμο, παρά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας θα δημοσιεύσει τα επίσημα στοιχεία απογραφής αργότερα στη σύνοδο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο