Οι θέσεις της Soros Fund Management

Soros

Η Soros Fund Management, η επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, πήρε νέες θέσεις ή ενίσχυσε τις θέσεις της σε δημόσιες εγγραφές και σε ορισμένα ονόματα τεχνολογίας κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Αλλά πούλησε μικρές συμμετοχές ορισμένων από τις μεγαλύτερες – όπως η Nvidia Corp. και η Microsoft Corp. – καθώς και την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Rivian Automotive.

Σύμφωνα με την υποβολή στοιχείων την Τρίτη, η εταιρεία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου αγόρασε 325.000 μετοχές της εταιρείας Arm Holdings ARM, η οποία εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο, έναντι 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Αγόρασε επίσης μικρότερα μερίδια σε πρόσφατες δημόσιες εγγραφές όπως η Maplebear Inc., περισσότερο γνωστή ως πλατφόρμα παράδοσης ειδών παντοπωλείου Instacart, και η εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ Klaviyo Inc. Οι αγορές αυτές γνωστοποιήθηκαν καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί στις νέες δημόσιες εγγραφές.

Αλλού, το ταμείο απέκτησε νέα θέση, περίπου 41.000 μετοχών, στην Apple Inc.. Και το ίδιο έκανε και για την Datadog Inc, αγοράζοντας 62.000 μετοχές κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Επίσης, αγόρασε 574.962 μετοχές της Splunk και πήρε νέες θέσεις στις μετοχές Snowflake Inc. και Taiwan Semiconductor.

Η Soros αύξησε επίσης τις μετοχές του σε ορισμένες από τις άλλες τεχνολογικές συμμετοχές του. Πρόσθεσε 125.000 μετοχές στη συμμετοχή της στην Uber Technologies Inc, ενισχύοντας τη θέση της κατά 16,6% για συνολικά 878. 955 μετοχές. Επίσης, αγόρασε 42.000 περισσότερες μετοχές ενός άλλου παίκτη της gig-economy, της DoorDash Inc., αύξηση 30,9% για 178.075 μετοχές.

Ενώ η Soros ενίσχυσε τη συμμετοχή της στη General Motors, πούλησε τα 4,2 εκατομμύρια μετοχές του στη Rivian. Η εταιρεία πούλησε επίσης τις θέσεις της – περίπου 10.000 μετοχές η κάθε μία – στους τεχνολογικούς κολοσσούς Microsoft και Nvidia NVDA.

Πηγή: marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο