Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν κάπως την Δευτέρα, μετά την μεγάλη πτώση της Παρασκευής

Οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν τη Δευτέρα, μετά τη μεγάλη πτώση που σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής – τη μεγαλύτερη των τελευταίων τρεισήμισι ετών. Οι επενδυτές έχουν πλέον στραμμένα τα βλέμματα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) για τα επιτόκια, που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Σε αυτό το κλίμα ο spot χρυσός σημείωνε άνοδο 0,8% στα 2.310,81 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με μικρά κέρδη 0,1% στα 2.327 δολάρια ανά ουγγιά.

Το sell-off της Παρασκευής έμοιαζε λίγο “υπερβολικό” και “οι κυνηγοί ευκαιριών κάνουν την εμφάνιση τους όταν οι τιμές φτάνουν σε τέτοιο σημείο”, δήλωσε ο Phillip Streible, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Blue Line Futures.

χρυσού

Υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα και γεγονότα που περιμένουμε, οπότε πιθανότατα θα υπάρξει μεγάλη μεταβλητότητα και περισσότερα πυροτεχνήματα και αυτή την εβδομάδα”, συνέχισε.

Ο χρυσός έχασε περίπου 83 δολάρια ανά ουγγιά την Παρασκευή, σημειώνοντας πτώση 3,5%, η οποία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του πολύτιμου μετάλλου από τον Νοέμβριο του 2020.

  • Ο κύριος λόγος εντοπίζεται στο ότι η ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ μείωσε τις ελπίδες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ενώ την ίδια ώρα, οι αναφορές ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας αναβάλλει τις αγορές χρυσού απομάκρυναν τους επενδυτές που ποντάρουν στην κινεζική ζήτηση.

“Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) δεν υπήρξε ποτέ σταθερός αγοραστής. Υπήρξαν φάσεις αγοράς που ακολουθήθηκαν από πολύμηνες διακοπές”, δήλωσε ο Carsten Menke, αναλυτής της Julius Baer.

χρυσού

Η προσωρινή ανάκαμψη του χρυσού σημειώθηκε παρά την άνοδο του δολαρίου και των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, με την προσοχή της αγοράς να μετατοπίζεται στις επικείμενες ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ και τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed την Τετάρτη.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να προβεί σε κάποια αλλαγή ως προς τα επιτόκια, αλλά το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις επικαιροποιημένες οικονομικές προβλέψεις των υπεύθυνων χάραξης νομισματικής πολιτικής και στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης.

Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι spot σημείωσε άνοδο 1,9% στα 29,72 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα αυξήθηκε κατά 0,8% στα 973,60 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε κατά 0,9% στα 904,25 δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο