Οι τράπεζες κολοσσοί, ενισχύουν τα μερίσματα μετά το πέρασμα του τεστ αντοχής της Fed

Πέντε από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες δήλωσαν την Παρασκευή ότι θα επιστρέψουν περισσότερα μετρητά στους μετόχους, αφού πέρασαν τα τεστ αντοχής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, μια επίδειξη δύναμης που ενισχύει το χάσμα μεταξύ των γιγάντων του κλάδου και των μικρότερων περιφερειακών αντιπάλων.

Η JPMorgan Chase (JPM), η Wells Fargo (WFC), η Goldman Sachs (GS), η Morgan Stanley (MS) και η Citigroup (C) ανακοίνωσαν σχέδια αύξησης των τριμηνιαίων μερισμάτων τους, με τις αυξήσεις να κυμαίνονται από 2 σεντς έως 25 σεντς. Η Goldman ήταν η μεγαλύτερη και η Citigroup η μικρότερη.

Πολλοί εξ αυτών διαφήμισαν επίσης τα αποτελέσματα των ρυθμιστικών τους εξετάσεων, τα οποία η Fed δημοσίευσε την Τετάρτη, αφού αξιολόγησε κατά πόσο 23 ιδρύματα θα ήταν σε θέση να αντέξουν μια σοβαρή παγκόσμια ύφεση που χαρακτηρίζεται από ανεργία 10% και πτώση του χρηματιστηρίου κατά 45%.

Οι τράπεζες δεν επιτρεπόταν να επιστρέφουν μετρητά στους μετόχους μέχρι να πάρουν έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman, δήλωσε την Παρασκευή ότι τα αποτελέσματααποδεικνύουν την ανθεκτικότητα του μετασχηματισμένου επιχειρηματικού μας μοντέλου

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Citigroup Jane Fraser δήλωσε ότιαποδεικνύουν την οικονομική ανθεκτικότητα της CitiΟ διευθύνων σύμβουλος της Goldman David Solomon δήλωσε ότιείμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στη μείωση της έντασης κεφαλαίου των δραστηριοτήτων μας

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος διευθύνει τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, δήλωσε ότι οι δοκιμές έδειξαν ότι οι τράπεζες είναιανθεκτικέςκαισυνεχίζουν να αποτελούν πυλώνα δύναμης για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την ευρύτερη οικονομία

Η Bank of America (BAC), η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση την Παρασκευή.

  • Οι τραπεζικές μετοχές των ΗΠΑ έκλεισαν τον Ιούνιο με την καλύτερη εικόνα που είχαν εδώ και μήνες. Ο δείκτης KBW Bank Index έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο άνω του 5%, ενώ ο δείκτης KBW Regional Bank Index σημείωσε άνοδο 3%.Καμία περιφερειακή τράπεζα που πέρασε το τεστ της Fed δεν ανακοίνωσε αύξηση μερίσματος την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων των PNC (PNC) και US Bancorp (USB). Η Truist (TFC) δήλωσε ότι θα διατηρήσει το τρέχον μέρισμα.

Η τράπεζα με το χαμηλότερο κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας, όπως καθορίστηκε από τη Fed, ήταν η Citizens Financial (CFG), μια περιφερειακή τράπεζα με έδρα το Rhode Island.

Την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν έκανε καμία ανακοίνωση σχετικά με πιθανή διανομή μερίσματος.

Είμαστε ευτυχείς που τα αποτελέσματα του stress test της Ομοσπονδιακής Τράπεζας καταδεικνύουν την ισχυρή κεφαλαιακή θέση της Citizens, δήλωσε ο CFO της Citizens, John Woods. “Μας παρηγορεί ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών αντοχής της εταιρείας μας υποδηλώνουν σημαντικά χαμηλότερη ανάληψη κεφαλαίων από τα μοντέλα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Meet John F. Woods | Vice Chairman and Chief Financial OfficerΗ τράπεζα με τον υψηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σύμφωνα με τοσοβαρά δυσμενές σενάριοτης Fed ήταν η Charles Schwab (SCHW), ένας από τους δανειστές που βρέθηκε υπό τον έλεγχο των επενδυτών νωρίτερα φέτος, καθώς άλλες τράπεζες παραπατούσαν.

Δεδομένων των αναμενόμενων αλλαγών στις κανονιστικές προσδοκίες και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, θα παρέχουμε ενημερώσεις στο μέλλον σχετικά με τον κεφαλαιακό σχεδιασμό και τις προτεραιότητες διαχείρισης κεφαλαίου, καθώς οι συνθήκες και οι απαιτήσεις εξελίσσονται, δήλωσε την Παρασκευή ο οικονομικός διευθυντής της Schwab, Peter Crawford.

Peter Crawford Net Worth, Biography, and Insider TradingΟι τράπεζες εξακολουθούν να προετοιμάζονται για ένα νέο σύνολο υψηλότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων από τη Fed, που θα αναγκάσει ορισμένες από αυτές να διατηρούν ακόμη μεγαλύτερα αποθέματα έναντι ζημιών.

Αυτοί οι αυστηρότεροι κανόνες ήταν ήδη στα σκαριά πριν από την κατάρρευση αρκετών περιφερειακών τραπεζών την άνοιξη, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές κατέστησαν σαφές μετά από αυτά τα προβλήματα ότι ήθελαν να διασφαλίσουν ότι η νέα τους προσέγγιση θα εφαρμοζόταν σε μεσαίου μεγέθους ιδρύματα παρόμοιου μεγέθους με την First Republic ή τη Silicon Valley Bank, οι οποίες ήταν μεταξύ των τραπεζών που απέτυχαν την άνοιξη.

Και οι δύο είχαν περιουσιακά στοιχεία άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη στιγμή της πτώχευσής τους.

Bank Analyst Mayo Is 'Certainly Very Bullish' on Largest Banks - Video - BNNΓια τους επενδυτέςφαίνεται ασφαλές να μπουν στο νερό μετά από αυτό το τεστ αντοχής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γυρίσετε την πλάτη σας σε αυτά τα δύο ακόμη ρυθμιστικά κύματα που έρχονται προς το μέρος σας, δήλωσε ο τραπεζικός αναλυτής της Wells Fargo, Mike Mayo, στο Yahoo Finance.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο