Οι Βρετανίδες είναι τα πιο γερά ποτήρια στον κόσμο σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

Οι Βρετανίδες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας ως οι γυναίκες που καταναλώνουν τη μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία νέας παγκόσμιας έκθεσης για την υγεία.

Η έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έδειξε ότι το 26% των βρετανίδων γυναικών καταναλώνουν τουλάχιστον έξι σερί ποτά μια φορά το μήνα.

Αυτό ισοφαρίστηκε μόνο από τη Δανία, επίσης με 26%, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο με 24%, και τη Γερμανία με 22%.

Όταν τα δύο φύλα συνδυάζονται, περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) των ενηλίκων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τουλάχιστον μία φορά το μήνα και μόνο η Ρουμανία και η Δανία έχουν χειρότερα ποσοστά βαριάς κατανάλωσης αλκοόλ.

Στις 33 χώρες που μελετήθηκαν, το μέσο ποσοστό των ενηλίκων που δήλωσαν ότι πίνουν υπερβολικά τουλάχιστον μία φορά το μήνα ήταν 19%. Αυτό κυμαινόταν από μόλις 3% στην Τουρκία έως 37% στη Δανία.

Η έκθεση, που ονομάζεται «Υγεία με μια ματιά – 2023» του ΟΟΣΑ, ανέφερε ότι η υψηλή πρόσληψη αλκοόλ «είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά, κίρρωση του ήπατος και ορισμένους καρκίνους, αλλά ακόμη και η χαμηλή και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο εμφάνισης γι αυτές τις ασθένειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο